Prof. Dr. Özyılmaz: 'Dünya samimiyete muhtaç'

Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nün LEMAR Alışveriş Merkezi'nde önceki gün düzenlediği Kutlu Doğum Programı'nda konuşan Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr.

GÜNDEM 19.04.2014 23:14:00 0
Prof. Dr. Özyılmaz:

ÜÇ BİN KİŞİ HZ. PEYGAMBER İÇİN TOPLANDI

Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği ‘Kutlu Doğum’ Haftası etkinliklerinin dördüncüsü önceki gün LEMAR Alış Veriş Merkezi’ndeki Düğün Salonunsa gerçekleştirildi. Program başlamadan önce görevliler katılımcılara gül ve karanfil dağıttı. Yoğun bir ilgi gören etkinlikte Konuşan Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr. Ömer Özyılmaz, “Allah katında tek din İslâm’dır” dedi.  Tüm Dünya’nın samimiyete muhtaç olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Özyılmaz: “Din bilginleri ve âlimleri Peygamber yerine geçemezler onlar bir öğretmendir” bilgisini verdi. Yaklaşık üç bin kişinin programa katılım göstermesi Müftülük personelini mutlu etti.

DİN SAMİMİYETTİR, DİN NASİHATTİR

Halkın yoğun bir katılım gösterdiği; Müftülüğün LEMAR’DAKİ ‘Kutlu Doğum’ Programında program sunuculuğunu Erkaynak Camii İmamı İlhan İlke yaptı. Program Saygı duruşu ve ardından gür sesle hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Bahçeli Camii Müezzini Kayyumu Murat Ak Kuran-ı Kerim Tilaveti okudu. Sonra açış konuşmasını Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna yaptı. Müftü Tuna, “Bu akşam ben bu kalabalığı görünce çok heyecanlandım ve duygulandım. Katılımınız için sizlere dua ediyorum. Daha önce bir konuşmamda belirttiğim gibi Çerkezköy’de Çanakkale ruhu var demiştim. İşte şimdi bu akşam burada yine onu görüyorum. 81 ilden buraya gelmiş olan vatandaşlarımız hepsi birliktelik içinde tek bir vücut olmuş. İşte bu birliktelik ve samimiyetin göstergesidir. Dinimizde de samimiyet önde gelen unsurdur. Din demek samimiyet demektir. Programa hoş geldiniz. Katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun diyorum. Allah Katında tek bir din İslam’dır. Dünya saadetinden Allah saadetine götürecek tek din İslâm’dır. İslâm samimiyet demektir.”dedi.

RÜYAKAR İNSANIN ALLAH KATINDA YERİ YOK

Müftü Yusuf Tuna daha sonra Peygamberimizin yaşamından kesitler sundu. Tuna, “Din bilginleri peygamber yerine geçemezler, onlar bir öğretmendir. Bilginler ve Âlimlerin görevi peygamberlere tâbi olmaktır. Peygamberimize karşı olan sevgimiz imanımızın sevgisidir. Samimiyet Allah’a karşı insanlara karşıdır. Allah insanı fiziken en güzel şekilde yaratmıştır ve bedenen ruhen güzelleştirmiştir. Müslümanların ibadeten de güler yüzlü olması gerekiyor. İnsanlar riyakâr olmamalı. Riyakâr insanın Allah katında da yeri yoktur.”dedi. Müftü Tuna’nın konuşması sonrasında ‘Kutlu Doğum’ haftası dolayısıyla 15 dakikalık bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Sonra birinci Umre çekilişi yapıldı. Çekilişi Çerkezköy’ün hayırsever İş adamlarından Çerkezköy Emlakçılar Dernek Başkanı Serkan karagöz yaptı. 828 nolu bilet sahibi Veliköy’den Melike Topçu birinci Umre’yi kazanan talihli oldu.

UMRE ÇEKİLİŞLERİ MUTLU ETTİ

Birinci Umre çekilişi sonunda ‘Kutlu Doğum’ haftası nedeniyle okullarda öğrenciler arası yapılan kompozisyon yarışması birincisi olan Pakize Narin Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Maşallah Acar birinci gelen eserini okudu. Ardından Hadis-i Şerif Okumada birinci olan Kızılpınar 125.Yıl İlkokulu öğrencisi Rabiha Sökmen birinci gelen eserini okudu. Ve ardından Hacı Bektaş Veli Dernek Başkanı Sinan Boztepe ikinci Umre Çekilişini yaptı. 830 nolu Bilet sahibi Çerkezköylü Kerem Akın ikinci Umre’yi kazanan talihli oldu. Çekiliş sonrasında çok kısa bir konuşma yapan Boztepe, “İşte samimiyet bu. Bu akşam Alevîsi Sünnîsiyle bir araya gelmek en güzel samimiyettir” dedi.

BÜTÜN DÜNYA SAMİMİYETE MUHTAÇTIR

Program konuşmacısı İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ömer Özyılmaz, konuşmasına Türkiye’nin her köşesinde ‘kutlu Doğum’ haftası etkinliklerinin coşkuyla kutlandığını ve bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Samimiyet temasını konu aldığını belirterek başladı. Prof.Dr. Özyılmaz, “Bu gecenin tüm Müslümanlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu akşam dualar okunuyor. Çerkezköy İlçe Müftülüğümüz bu yıl çok güzel bir program hazırlamış kendilerini kutluyorum. Bu gün özellikle dünyanın muhtaç olduğu söz samimiyettir. Bütün dünya samimiyete muhtaçtır. Bu samimiyet teması bir haftada tamamlanmamalı ve bütün ülke insanlarımızın daha samimi olmaya ihtiyacı var. İslâm’ı anlamak Allah-u Teâlâ’yı ve Peygamberimizi anlamaktan geçer. Dünyada bu güne kadar birçok büyük insanlar gelip geçmiştir. Onlar insanları bir şekilde etkilemiştir. Ancak kalıcı olmamıştır. Kalıcılığı peygamberimiz sağlamıştır. O, insanlığa fazileti ve iyiliği öğreterek insanları sıkıntılarından güzel ahlaklarıyla yapmıştır. Peygamberimiz Milyarlarca gönlü fethetmiştir. Peygamberimiz Allah’ın elçisidir. Biz insanlar onu her şeyden üstün tutarız. Çok Nezaketli bir insandı. Şefkat doluydu. Affediciydi. Mekke’de ona çok işkence yapılmıştır. Medine’de İslam devletini kurduğunda ona zulmedenler ondan korktular, acaba bize nasıl bir işkence yapacak?’ diyorlardı. Ama o herkese şefkatle yaklaştı. İnsan sevgisi üst düzeyde idi onları affetti. Konuk severdi. Paylaşmayı her türlü fedakârlığı yaparak insanları korurdu. Değişimden yanaydı. Şakayı ve müziği severdi. Kadın ve kızların haklarını korurdu. Her konuda samimiydi” dedi.

 1400 YILDIR DEĞİŞMEYEN TEK KİTAP KUR’AN

Prof.Dr. Ömer Özyılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “İçinde samimiyet olan başarıya ulaşır. Asıl sorun ilgisizliktedir. Allah’a karşı samimi olmak Allah’ı tanımaktır. 1400 yıldır değişmeyen tek kitap Kuran’dır. 30 defa Elif-Lam-Mim derseniz otuz defa sevap kazanırsınız. Sabah akşam Kur’an okursanız güçlenirsiniz ve büyük sevap kazanırsınız. İslâm topluluğu kuru topluluk değildir. İslâm topluluğu organize bir topluluktur. İslâm toplumunu Müslümanlar oluşturur. Ancak onların içinde de çeşitli etnik guruplar vardır. Ama Müslümanlar onların ibadetine karışmazlar. Müslümanlar hoşgörülüdür. Müslümanlar her kesim ile birliktelik içinde yaşayanlardır. Özyılmaz’ın konuşması sonrasında üçüncü Umre çekilişi yapıldı. 3. Umre çekilişini Prof.Dr. Ömer Özyılmaz gerçekleştirdi. 183 Nolu bilet sahibi Çerkezköylü Büşra Karakurt üçüncü Umreyi kazanan son talihli oldu.

 YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

Yapılan konuşmalar sonrasında ‘Kutlu Doğum ‘haftası dolayısıyla Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün okullarda düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Metim Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Hacı Bektaş Veli Dernek Başkanı Sinan Boztepe, Hayırsever İş adamı Serkan Karagöz ÇEMYO Öğretim Üyesi Özlem Berkdemir tarafından ödüller verildi. Öğrencilere verilen ödüller sonunda İlçe Müftülüğü Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, Hacı Bektaş Veli dernek Başkanı Sinan Boztepe, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Hayırsever İşadamı Çerkezköy Emlakçılar Dernek Başkanı Serkan Karagöz, ÇEMYO Öğretim görevlisi Özlem Berkdemir ve Müftülük personeli ile programa katkı sağlayanlara plaket verildi. Program sonunda Kaymakam metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap Akay da yaptıkları kısa konuşmada,’hazırlanan programın çok anlamlı ve amacına ulaştığını ifade ederek katkı sağlayan ve deysek olanlara teşekkür ettiler. İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ve müftülük personelini bu güzel program nedeniyle tebrik ettiler. 

PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Programa, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ömer Özyılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op. Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ve ilçe yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon ve ilçe yönetimi, 30 Mart seçimlerinde MHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Koray Önsel, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon ve 30 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Erol Kaya, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, ÇESİAD Başkanı Hakan Asbaş, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Çerkezköy Emlakçılar Dernek Başkanı Serkan Karagöz, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, Müftülük İstişare Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Şükrü Dumanlar, Seyithan Caferoğlu, Hasan Karaca, okul müdürleri, ÇEMYO Öğretim Görevlileri, Çerkezköy İlçe Müftülüğü personeli ile vatandaşlar katıldı.

Haber / Seyit SÜREN