1 ayda 143 yapı kullanma izin belgesi düzenlendi

Havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sektörünün hareketlilik kazandığı Kapaklı'da, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Mart Ayı çalışmaları hakkında açıklamala

GÜNDEM 18.04.2014 21:31:00 0
1 ayda 143 yapı kullanma izin belgesi düzenlendi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Kapaklı Belediyesi Aylık Değerlendirme Toplantısı kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Mart Ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

25 RUHSAT DOSYASI İNCELEMEDE

Mart Ayı içerisinde 15 adet imar durumu düzenlendiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “29 adet Yeni Yapı, 5 adet İlave Kat ve 4 adet de tadilat düzenlendi. Başvurusu yapılan 25 adet ruhsat dosyası ise incelemededir” dedi. Mart ayı içinde 10 adet Ruhsat Yenilemesi yapıldığını belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu süre zarfında 4 adet müteahhit ve şantiye şefi değişikliği ruhsatı düzenlendiğini sözlerine ekledi.

99 ADET ADRES VE NUMARATAJ İŞLEMİ YAPILDI

Bir aylık süre zarfında 160 adet hak edişin yerinde kontrol edilerek tamamlandığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “160 adet hak edişin ödemesi için Çerkezköy Mal Müdürlüğü’ne yazı yazıldı. 17 adet Kat İrtifakı tamamlandı. 10 adet Mahkeme ve Banka İcra yazıları yazıldı. 143 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi. 99 adet DASK için Adres ve Numarataj işlemi yapıldı. 33 adet binanın İnşaat Sigortası ödemesi bittiğinden SGK yazıları yazıldı” ifadelerini kullandı.

5 ADET İFRAZ – TEVHİT VE YOLA TERK YAPILDI

İnşaatı biten 140 adet binanın harç tahsilinin yapılabilmesi için Vergi Dairesine yazı yazıldığını kaydeden Başkan İrfan Mandalı, “Bir aylık süre zarfında 5 adet İfraz – Tevhit ve Yola Terk yapıldı. 10 Adet Cins Tahsisi tamamlandı. 7 Adet Geçici Ustalık Belgesi düzenlendi. Yol aplikasyonu, ölçümü ve bina kontrolleri yapıldı. 18 Adet Şantiye Şefi İstifası gerçekleştirildi. Ayrıca imar planı yapım çalışmaları için kurum görüşleri yazısı yazıldı” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ