Saadet asrının güneşi tüm dünyayı aydınlattı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğumunun 1443'üncü yıldönümü kapsamında tüm ülke genelinde olduğu gini Çerkezköy'de de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bunlardan

GÜNDEM 18.04.2014 21:28:00 0
Saadet asrının güneşi tüm dünyayı aydınlattı

Raif Dinçkök Ortaokulu yönetimi, Kutlu Doğum Haftası kapsamında önceki gün saat 20.30’da Okulun Konferans Salonu’nda kutlama programı gerçekleştirdi.

KURAN-I KERİM VE MEALİ OKUNDU

Raif Dinçkök Kutlu Doğum Haftası Kutlama Programı’na Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Burhan Açıkgöz, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı İrfan Akın, veliler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmaının ardından, okul öğrencilerinden Rabia Erden’in Kuran-ı Kerim tilaveti ve Furkan Yağmurtaşan’ın mealini okuması ile başladı.

KIZ ÇOCUĞU SAHİBİ OLMAK UTANÇ KAYNAĞIYDI

Programın açılış konuşmasını ise Okul Müdürü Mervan Yıldız gerçekleştirdi. Hz. Muhammed (S.A.V.)’in çok merhametli ve şefkatli bir peygamber olduğunu ifade eden Yıldız, “1443 yıl önce insanlık cahiliye devrini yaşıyordu. Hak, adalet gibi kavramlar unutulmuştu. Kız çocuğu sahibi olmak utanç kaynağıydı ve kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. 23 yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devri sona erdi. Saadet asrının güneşi tüm dünyayı aydınlattı. Peygamberimiz hayatı boyunca hiçbir şekilde insanları aldatıcı bir şey yapmadı. İnsanların mallarına el uzatmadı. Haksız yere cana kıymadı. Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediklerini her zaman ümmeti için de istedi” dedi.

MUHABBET EĞER İÇİNDE O VARSA GÜZELDİR

Hz. Muhammed (S.A.V.)’in yaptığı işlerde ve söylediği sözlerde her zaman toplumda örnek gösterilen bir kişi olduğunu kaydeden Mervan Yıldız, “İnsanlar Peygamberimize Muhammed’ül Emin derdi. Peygamberimiz yalnızca dinin tebliği için değil vazifelendirilmedi. O, Rabbimizin razı olacağı hayat şeklini, kendi hayatı ile ümmetine gösterdi. Muhabbet eğer içinde o varsa güzeldir. Bugün bizleri bu ortamda buluşturan neden, kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine duyduğumuz sevgi ve özlemdir” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Okul olarak ilk defa bu tarz bir program hazırladıklarının altını çizen Mervan Yıldız, “Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerimiz Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli programlar hazırladı. Eğer programımızda herhangi bir sürçü lisan edersek şimdiden özür dileriz” dedi. Program, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hatice Durmaz’ın, ’40 Yaşındasın’ adlı şiiri okuması ile devam etti. Okul Müdür Yardımcısı Güven Turan’ın ‘Seccadeden Kumlardı’ adlı naatı yorumlamasının ardından sahnelenen ‘Salavat’ adlı ilahi veliler tarafından büyük beğeni gördü.

ORATORYO SAHNELENDİ

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şaban Özcan’ın kendi yazdığı ‘Ey Sevgili’ adlı şiiri okuması ile devam eden program, daha sonra Müzik Öğretmeni Bahadır Ağan öncülüğünde öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Tuba Atınış’ın hazırladığı oratoryonun izlenmesinin ardından Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ