Bulgaristan Bağımsız Milletvekili Georgi Marko, "Türkler benim iyi dostlarım"

Bulgaristan Bağımsız Milletvekili Georgi Merko'da başkan Akay'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bulgaristan parlementosuna GEP Partisi'nden Rangrat Milletvekili olarak giren ve sonra partiden istifa ederek bağ?

GÜNDEM 18.04.2014 21:22:00 0
Bulgaristan Bağımsız Milletvekili Georgi Marko,

30 Mart Seçimleri sürecinde Çerkezköy’deki arkadaşı İsmail Tarıkulu’ndan Vahap Akay’ın seçimlerde başkanlığın favori ismi olduğunu öğrendiğini söyleyen Bulgar Milletvekili; Akay’ın seçimin galibi çıkarak başkan seçildiğini öğrenince sevindiğini söyledi.

GENÇ BAŞKANIN İYİ İŞLER YAPACAĞINA İNANIYORUM

Bulgaristan Bağımsız Milletvekili Georgi Marko, Vahap Akay’ın seçimi kazanmasından son derece mutlu olduğunu ve Çerkezköy’e gelmeden önce seçim sürecinde de seçimin favori isimlerinden olduğunun bilgisine sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Arkadaşım sayesinde buradaki seçim sürecindeki atmosferden az da olsa bir bilgi sahibi oldum. Ve seçimde sizin başkanlığın en kuvvetli ve iddialı ismi olduğunu öğrenmiştim. Şimdi görüyorum ki karşımda oldukça genç ve enerjik bir Belediye Başkanı var. Sizi diğer belediye başkanlarını görünce oldukça genç gördüm. Sizin genç ve enerjik oluşunuz güzel ilçeniz Çerkezköy’e çok güzel hizmetler yapacağınızın bir göstergesidir. Çerkezköy şehri çok güzel ve toplu bir şehir. İnanın çok güzel bir kentte yaşıyorsunuz. Şehrinizin her yeri derli toplu güzel ve intizamlı, böyle güzel bir şehri ilk defa görüyorum. Tam bir Avrupa kenti. Böyle güzel bir şehirde yaşayan insanlarında mutlu olduklarını düşünüyorum. Sizin Çerkezköy’e çok daha güzel işler yapacağınıza inanıyorum.”dedi.

TÜRKLER BİZİM EN İYİ DOSTLARIMIZ

Bulgaristan Bağımsız Milletvekili Georgi Marko, Bulgaristan’da dostlarının çoğunun Türk olduğunu ve her açıdan Türklerin çok iyi bir dost olduklarını da ifade etti. Marko, “Ben im en yakın dostları Türktür. Türkler her açıdan çok iyi dostturlar. Ben Bağımsız Milletvekili olarak 140 sandalyeli Bulgaristan Parlementosu’nun 30’u Türklerin partisi DBS oluşturmakta ve ben de onlara destek vermekteyim. Türkiye ile Bulgaristan arasında iyi ilişkilerin daha da gelişmesi için mücadele ediyoruz.”diye konuştu.

 HEDEFİMİZ GÖÇÜ ÖNLEMEK

Georgi Marko, Bulgaristan’ın ekonomik yönden sıkıntı çektiğini ve bu nedenle Avrupa ülkelerinde devamlı göçlerin yaşandığını da belirterek, “Bulgaristan Nüfus bakımından İstanbul nüfusunun üçte biri kadar bir ülke. Biz Bulgaristan olarak ekonomik sıkıntılar nedeniyle Avrupa ülkelerine devamlı göç veriyoruz. Göçü önlemek ve ülke ekonomisini iyi düzeye getirmek için çalışıyoruz. Şu anda Avrupa Ülkelerinden Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda ve İngiltere’de toplam bir buçuk milyon insanımız bulunuyor. Romanya’da da 200 bin vatandaşımız var. Onların da ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmeleri konusunda çalışmalar başlattık. Ayrıca 300 bin vatandaşımızda Ukrayna’da yaşıyor. Ukrayna’da yaşanan olaylardan tedirginlik duyuyoruz ve orada bulunan vatandaşlarımız ülkelerine dönmek istemeleri nedeniyle bu konuda da çalışmalarımız sürüyor.”dedi.

BULGARİSTAN’A GELDİĞİNİZDE SİZİ BEN GEZDİRECEĞİM

Bulgaristan Bağımsız Milletvekili Georgi Marko, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı Bulgaristan’a özel konuğu olarak davette de bulunarak, “Sizi özel konuğum olarak Bulgaristan’a davet ediyorum. Benim konuğum olun. Bulgaristan’ın her yerini bizzat ben size gezdireceğim. Sizi gezdirmek içinde kendime zaman ayıracağım. Bu dostluğumuzun ebediyen sürmesini istiyorum. Türkler asırlar öncesi bizlerin bu günlere gelmesinde dayanan paylaşımları ve bizlere gösterdikleri öğretileridir.”şeklinde konuştu.

ZİYARETİNİZ BİZİ ONURLANDIRDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Bulgaristan Bağımsız Milletvekili Georgi Marko’nun da ziyaretinde memnunluk duyduğunu ve Çerkezköy’ü güzel ve bir Avrupa şehrinden daha güzel görmesinde de hoşnut olduğunu belirtti. Başkan Akay, “30 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrasında ilk defa Bulgaristan gibi komşu bir ülke Milletvekili’nin bizleri ziyaret etmesinden çok memnun ve mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Biz Türkler olarak misafirperver insanlarız. Bu geçmişte de böyle idi. Şimdi de böyle gelecekte de böyle olacak. Nazik davetinize teşekkür ediyorum İnşallah Bulgaristan göçmeni olan meclis üyemiz değerli çalışma arkadaşım Nihat Mıstık ile birlikte yapacağımız Bulgaristan ziyaretinde mutlaka sizlerle de birlikte olacağız. Bizimde amacımız iki ülke arasındaki ekonomik ve sosyal alanlardaki birlikteliğin daha da gelişmesine katkı sağlam olacak. Her zaman sizleri Çerkezköy’de ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı da bilmenizi istiyorum” dedi. Başkan Vahap Akay ziyaret sonunda Bulgaristan Bağımsız Milletvekili Georgi Marko’ya Türk kahvesi ile Türk Lokumu hediye etti.   

Haber/Seyit SÜREN