Hile ile aldığı paralarla birlikte kaçtı

Trakya Üniversitesi'ne büyük şok! Üniversitenin Sosyal Tesisleri'nde Satın Alma Sorumlusu olarak çalışan kişi; yaptığı hile sayesinde çaldığı paraları aldı ve ailesini de ardında b?

GÜNDEM 18.04.2014 20:35:00 0
Hile ile aldığı paralarla birlikte kaçtı

AİLESİNİ DE BIRAKTI

Trakya Üniversitesi (TÜ) Sosyal Tesisleri'nde satın alma sorumlusu olarak görev yapan Mehmet A.’nın yaptıkları Üniversite yönetimine büyük bir şok yaşattı. Satın alma sorumlusu Mehmet A., firmalardan aldığı malların ödemesini yapmış gibi makbuz imzalattı ve sırra kadem bastı. Üniversite, Mehmet A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hesaplarda yapılan incelemelerde Mehmet A.'nın 500 bin TL parayla birlikte ailesini bırakarak, yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

HİLE YAPMIŞ

Alınan bilgilere göre; TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi alt katında bulunan ve üniversite tarafından işletilen restoran ve marketlerden para aldığı belirlendi. Mehmet A.’nın işe gelmediği tespit edildi. Ardından sosyal tesislere çeşitli ürünler getiren firmalardan kendilerine ödeme yapılmadığı yönünde şikayetler gelmesi üzerine Üniversite Yönetimi inceleme başlattı. İnceleme sonrasında Mehmet A.’nın makbuz karşılığında firmalara ödeme yapıldığı şeklinde gösterdiği ancak ödeme yapmadığı anlaşıldı. 

EŞİ VE 2 ÇOCUĞUNU BIRAKARAK KAÇTI

Mehmet A.’nın TÜ’de 5 yıldan beri çalıştığı ve hafta başından bu yana işe gelmemesi dikkat çekti ve araştırmalara başlandı. TÜ yetkilileri, Mehmet A.'nın mazeretsiz bir şekilde ortadan kaybolduğunu fark etti. Evli ve 2 çocuk babası Mehmet A.'nın ailesini bırakarak yurtdışına kaçtığı tespit edildi.

RÜŞVET OPERASYONUNDA HAPSE GİRMİŞTİ

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatırken, üniversite yönetimi de idari soruşturma başlattı.  Öte yandan, Mehmet A.'nın daha önce Kapıkule Gümrük Kapısı’nda çalıştığı ve jandarmanın 2004 yılında başlattığı rüşvet operasyonunda gözaltına alınarak 10 arkadaşıyla birlikte tutuklandığı, bir süre hapiste kaldıktan sonra tahliye edildiği biliniyor. 

Haber / Gökhan TEKER