2 bin yıllık tarihi eser kaçırmışlar

Tarihi eser kaçırıldığı yönünde ihbar alan Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı; kaçakçılık yapıldığı iddia edilen bölgelerde operasyon başlattı. Yapılan çalışmalar neticesind

GÜNDEM 17.04.2014 19:03:00 0
2 bin yıllık tarihi eser kaçırmışlar

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Bunarlı ve Karacakılavuz mahallelerinde kaçakçılık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Tarihi eser kaçakçılarını bulmak için yaklaşık 1 ay süren çalışma sonrasında M.O.’nun ve H.B.’nin ev ve iş yerlerine baskın yapıldı.

İHBAR DOĞRU ÇIKTI

ekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele ekiplerine , Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Bunarlı ve Karacakılavuz mahallelerinde M.O. (44) ve H.B.'nin (43) tarihi eser kaçakçılığı ihbarı geldi. Bunun üzerine Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele ekipleri, tarihi eser kaçakçılarını yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan aramalarda tarihi eserlere ulaşan ekipler, Trak, Roma ve Bizans dönemlerine ait yaklaşık 2 bin ile 3 bin yıllık 800 parça tarihi eser ele geçirdi. Tarihi eserlerin içinde Trak, Roma ve Bizans dönemlerine ait 2 bin ila 3 bin yıllık altın, bronz, gümüş sikkeler, mühürler, altın ve gümüş yüzükler, döneme ait askeri madalyaların bulunduğu kaydedildi.  Zanlılar M.O. ve H.B.'nin jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.