Veliler Aile Eğitiminden tam not aldı

Veliler ve çocukları arasındaki aile içi iletişim konusunda Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "7-19 yaş aile eğitim programı" sona erdi. 2 ay süren ve 26 velinin katıldığ?

GÜNDEM 17.04.2014 18:23:00 0
Veliler Aile Eğitiminden tam not aldı

VELİLER ÇOCUKLARINI DAHA İYİ TANIDI

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi tarafından ilk kez “7-19 yaş aile eğitim programı” düzenlendi. 2 ay süren programda 26 veli yer aldı. Sona eren eğitimin sertifika töreni dün gerçekleştirildi. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Özge Özkan, velilerin çocuklarıyla iletişimlerinde doğru bildikleri yanlışları gördüklerini söyledi. Velilerin çocuklarını bu eğitimle daha iyi tanıdığına dikkat çeken Rehber Öğretmen Özkan, eğitime katılan velilerle her ayın 15. Günü bir araya geleceklerini belirtti.

ÇOCUKLUĞUMUZA DÖNDÜK

Eğitime katılan velilerden Saadet Arslan eğitimde ebeveyn olarak çok değerli bilgiler öğrendiklerini söyledi. Çocuklarını kendi doğru bildikleri ve ailelerinden öğrendikleri bilgiler doğrultusunda yetiştirdiklerini söyleyen Veli Arslan  “Bazen hatalar yapmışız, bunu gördük. Oyunlar oynayarak çocukluğumuza döndük” dedi.

HEPİMİZ AYNI ŞEYİ YAŞIYORUZ

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar “Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz” dedi velilere hitaben yaptığı konuşmasında. Tüm velilerin iyi anne babalar olduğunu söyleyen İsmail Sayar, problemlerin aynı noktalarda yoğunlaştığına işaret etti. Bu eğitim programının da amacının problemlerin nerelerde olduğunu anlamak olduğunu kaydeden Müdür Sayar, eğitim programının ikincisinin de düzenleneceğini kaydetti. Sayar: “Çocuklara da böyle anne ve babalar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Bize bu güzelliği yaşattığınız için size, evlatlarınıza ve ailelerinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Programın sonunda öğrenciler anne babalarına eğitimi bitirdiklerine dair sertifikalarını verdiler.

Haber/ Gülay Yiğit SEZEN