Değerli olan samimi ibadettir

Kapaklı Müftüsü Ali Kotan programda yaptığı konuşmada amaçlarının Hz. Peygamber'in evrensel mesajlarını tüm dünyaya böyle programlar amacıyla duyurmak olduğunu kaydetti.

GÜNDEM 17.04.2014 18:01:00 0
Değerli olan samimi ibadettir

Karaağaç’ta Hz. Muhammed’in “Kutlu Doğum”u münasebetiyle Kapaklı Müftülüğü tarafından bir program hazırlandı. Karaağaç İlköğretim Okulu’nda önceki gün düzenlenen programa İstiklal Marşı ile başlandı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam edildi. Kur’an-ı Kerim Tilavetini ise İstanbul Eyüp Sultan Camii müezzini ve ezan ve kuran okuma birincisi Hasan Tok okudu.

AMACIMIZ O’NUN EVRENSEL MESAJLARINI TÜM DÜNYAYA ANLATMAK

Kur’an Tilavetinin ardından kürsüde programa katılanlara seslenen Kapaklı Müftüsü Ali Kotan, Hz. Peygamber’in 1443 senesinde dünyaya teşrif ettiğini hatırlattı. Bunun sevinci ile dolu olduklarını söyleyen Kotan Hz. Peygamber’in tam doğum tarihinin miladi takvimin 571 yılının Nisan ayının 21.günü Pazartesi akşamı olduğunu kaydetti. Türk Milletinin tarih boyunca bu günü Mevlit Kandili adı altında yâd ettiğini söyleyen Müftü Ali Kotan; 25 yıldan beri günümüze kadar da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Kutlu Doğum Haftası” adı altında programlar gerçekleştirdiğini söyledi. Kotan, programların Türkiye genelinde, Türk Cumhuriyetleri’nde, Avrupa ülkelerinde ve Balkanlar’da gerçekleştirildiğini söyledi ve ekledi: “Amacımız peygamberimizin tavsiyelerini, evrensel mesajlarını ve değişik yönlerini konferans, sempozyum yaparak tüm dünyaya tanıtmak, anlatmak, insanlığın gündemini taşımaya çalışmaktır.”

ONUN BENZERİNİ BİR DAHA GÖREMEYECEĞİZ

“Peygamber efendimiz gönüllerimizi diriltecek, insanlık âleminin ruhlarını karartan karanlıklardan kurtaracak, zulüm gibi karanlıklardan kurtaracak yeniden aydınlatacaktır” diyen Müftü Kotan, içinde bulunduğumuz aylarda Hz. Muhammed’i ve O’nun evrensel mesajlarının insanlara anlatılmaya çalışıldığını söyledi. “Peygamber’in ruhu bütün varlığın ruhudur ve canıdır. Var olan her şey varlığını hayatını ona borçludur. Varlık onunla yeniden can bulmuştur. Bütün doğanlar, varoşlar her kutlu doğumu onun hürmetine olmuştur. İnsanlık kıymetini onun önderliğinde bulmuş ve yaşamıştır diyen Kotan: “Onun benzerini bir daha göremeyeceğiz” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

İBADETLER SAMİMİ İSE ALLAH KATINDA DEĞERLİ

Sonrasında Kapaklı Ulu Camii İmam Hatibi Yakup Temel kaside ve ilahi okudu. Veysel Karani Camii İmam Hatibi Mustafa Güler de naat verdi. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Bulut “Din ve Samimiyet” konulu bir konferans verdi. Prof. Dr. Bulut, duaların samimi olduğu zaman anlamlı ve Allah katında değerli olduğuna dikkat çekti.  Samimiyetsiz yapılan ibadetlerin muteber olmadığını söyleyen Bulut, Kur’an ve Sünnet’ten verdiği örneklerle bu konuyu açıkladı.

SAMİMİYET BİR SINAV

Bulut, samimiyetin İslamiyet’in insanlara bahşetiği önemli bir özellik olduğunu söyledi ve bu duruşun Hz. Muhammed’in tebliğ ettiği temel gaye olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Bulut “Samimiyet ağır bir imtihandır, ağır bir sınavdır. Onu her mümin yaşar ve yaşamaya çalışır. Samimiyet hayatımızın her anında yanımızda olmalıdır. Riyanın gösterişin insanlar arasında yayılmaya başladığı bu zamanımızda samimi olmak, gösterişten uzak olmak çok önemli bir özelliktir. Bu yüzden Hz. Peygamberimiz dini tanımlarken, dini nasihat ve samimiyet olarak tanımlıyor. Bu yüzden samimi duruş hayatın özüdür, hayatın hakikatidir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI

Programa Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, Karaağaç Belediyesi Eski belediye meclis üyesi Çetin Özhan, imamlar ile halk katıldı. Belediyesinden Başkan İrfan Mandalı ve meclis üyelerinin programa katılmaması da dikkat çekti.

Haber / Emine LALE