SGM Müdürü'nden işveren ziyareti

Süleymanpaşa Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Enes Erol, işveren ziyaretleri kapsamında Tekirdağ'da faaliyet gösteren Roypor Yalıtım ve Ambalaj Sanayi A.Ş. fabrikasını ziyaret etti.

GÜNDEM 17.04.2014 17:56:00 0
SGM Müdürü

AFET DURUMLARINDA PRİM BORÇLARI ERTELENEBİLİYOR

Fabrika Müdürleri İsmail, Yılmaz Emer ve Ahmet Akın ile görüşen Enes Erol, ziyarette işverenlere Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulamaları hakkında bilgi verdi. Herhangi bir afet durumlarında Sosyal Güvenlik Kurumunun işverene sağladığı kolaylığı anlatan Merkez Müdürü Erol, ‘’Bir iş yerindedeprem, su baskını, yangın ve afet durumlarında işveren, iş yeri hasarı ile ilgili 3 ay içerisinde başvurusu yapılması halinde kurumumuz tarafından sigorta prim borçlarının 1 (Bir) yıl erteleyebiliyor.  Kurumumuz gerekli yardım ve kolaylığı sağlıyor’’ diye konuştu.

İŞÇİLERİN HAKKINI GÖZETİYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İsmail Emer ise, sigortalılığı önemsediklerini çalışanlar ve iş yeriyle ilgili sigorta konusunda sıkıntı olmadığını işçilerin haklarını gözettiklerini belirtti. Bölgemizde işsizlik diye bir sorunun olmadığını altını çizen Emer, ‘’Fabrikamızda çalışmak için işçi bulmakta zorlanıyoruz. Her başvuruyu değerlendiriyoruz. Bölgemizde herhangi bir işsizlik sorunu olduğunu düşünmüyorum’’ dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ