Malkara'da Turizm Uygulama Labaratuvarı açıldı

2012-2013 Sosyo- Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen " Duyarsam Unuturum,

GÜNDEM 17.04.2014 17:55:00 0
Malkara

BÜTÇE 33 BİN TL

33.432 TL’ye mal olan projenin %90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi. Projenin amaçları arasında Malkara Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde okuyan 37’si birinci sınıf, 32’si ikinci sınıf olmak üzere toplam 69 adet öğrenci ile Malkara'da yaşayıp turizm konusunda eğitim almak isteyen gençlerin (31 kişi) kurulan turizm uygulama laboratuarı ile birlikte yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olması, ön büro hizmetleri ve kat hizmetleri konularında uygulamalı olarak pratik eğitim alması, bu konuda bilinçlenmeleri, uygulamalı konularda verimliliklerinin artması ve kalite standartlarının oluşturulmasını sağlamak yer alıyor. 

İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETMEK ZORUNDAYIZ

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek:  “Yapmamız gereken potansiyele sahip olan bu bölgede sanayicilerle, ön lisans öğrencilerimizin çok iyi bir şekilde eğitim almalarını sağlamak için fırsatlarımızı iyi değerlendirmektir” dedi ve ekledi, “Bunun için kurumlarımız Üniversite, sanayi iş birliği çerçevesi içerisinde yüksekokullarımız sanayicilerle protokoller yaparak öğrenci arkadaşlarımızı haftanın belli günlerinde sanayi tesislerinde çalışıyorlar. Gençlerimizin iyi yetişmesi için gayret sarf etmek zorundayız. İmkânlarımızı seferber etmek zorundayız.”

Haber / Seyit SÜREN