Pazarkule'de kargaşa bitiyor

Gümrük Kapılarından Sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Türkiye'nin Edirne üzerinden Avrupa'ya açılan 2. kapısı Pazarkule'deki giriş çıkış esnasında yaşanan kargaş

GÜNDEM 17.04.2014 17:52:00 0
Pazarkule

KARGAŞA YAŞANDIĞINA ŞAHİT OLDUM

Türkiye’nin Edirne üzerinden Avrupa’ya açılan 2. Kapısı Pazarkule Sınır Kapısı'nda yeni düzenlemeye gidildi. Düzenleme sayesinde Yunanistan'a giriş ve çıkış işlemlerinin daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Edirne merkezde bulunan ve genel olarak otomobiller ve yolcu otobüslerinin kullandığı Pazarkule Sınır Kapısı'nda işlemlerin daha hızlı yapılabilmesi için yeni düzenlemeye gidildiği kaydedildi. Düzenleme kapsamında sınır kapısına yaptırılan kabinde 2 gümrük memuru ve 2 polisin görev alacağı dile getirilirken, vatandaşların araçlarından inmeden işlemlerini yaptırabilecekleri ifade edildi. Düzenleme ile her yıl yüzde 30 oranında artan giriş ve çıkışlara pratik çözümler getirilerek işlemlerin daha hızlı bir şekilde yapılması hedeflenirken, düzenlemenin yaz sezonuna yetiştirileceği belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Gümrük Kapılarından Sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Irmak, daha önce çıkış yaparken Pazarkule’de bir kargaşa içinde işlem yapıldığına şahit olduğunu belirtti.

ARAÇTAN İNMEDEN İŞLEMLER HALLEDİLECEK

Özırmak, konudan Edirne Valisi Hasan Duruer’i haberdar ettiğini söyledi ve Vali Duruer’in desteğiyle araçtan inmeden işlemelerin yapılmasının sağlanması amacıyla bu sistemi düşündüklerini belirtti. “Hem girişte hem çıkışta çift taraflı çalışan bir kabin yaptırdık. Böylece hem tıkanma yaşanması olmayacak, hem de vatandaş arabasından inmeyerek işlemini yaptırmış olacak” diyen Özırmak, “Böyle bir çalışma yapmak istedik, pratik bir çözüm olsun istedik. İlgili yerlere başvuru yaparak bu işlemi gerçekleştirdik. Bugün de düzenleme yapılarak faaliyete geçecek. Zaten yaz sezonuna geliniyor, bu önemliydi bizim için, sezona yetişiyor" dedi. Geçen yıla göre giriş ve çıkışlarda yüzde 30 artış olduğunu dile getiren Pazarkule Gümrük Müdürvekili Mesut Koç ise, "Geçen yıl ilk 3 ayda 32 bin araç giriş ve çıkış yaparken, bu yıl ilk üç ayda 50 bin araç giriş çıkış yaptı. Her yıl ortalama yüzde 30 oranında giriş ve çıkışlarda artış yaşanıyor. Özellikle hafta sonları inanılmaz bir yoğunluk yaşıyoruz" ifadelerini kaydetti. Yapılan yeni düzenleme ile giriş ve çıkış yapan yolcuların beklemeden işlemlerinin daha hızlı yapılması sağlanacak.

Haber / Gökhan TEKER