Vali Yerlikaya: Okul, şehidimizin ismiyle şereflendi

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Çerkezköy'ün şehidinin isminin Çerkezköy Gazi Osman Paşa İlkokulu'na verilmesi dolayısıyla düzenlenen tören için Çerkezköy'deydi. Çerkezköy Gazi

GÜNDEM 16.04.2014 22:02:00 0
Vali Yerlikaya: Okul, şehidimizin ismiyle şereflendi

Çerkezköy Gazi Osman Paşa İlkokulu’na Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un isminin verilmesi ve okulda hazırlanan şehit köşesinin açılışı dolayısıyla dün saat 11.00’da Gazi Osman Paşa şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’nda program düzenlendi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OKULU TANITTI

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un isminin okula verilmesi töreni, Şehit Dinçer Ersoy’un özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Yeni adıyla Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu 2005 yılında İl Özel idare tarafından yapılmış ve 2006-2007 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştı. Okul hakkında bilgi veren Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Gazi Osman Paşa İlkokulu 2005 yılında İl Özel İdare tarafında yapıldı ve 2006-2007 eğitim öğretim yılında eğitime başladı. Milli eğitimde yeni uygulama ile birlikte okulumuz ilkokula dönüştürüldü” dedi.

ŞEHİT AİLESİNİN TALEBİ ÜZERİNE İSİM VERİLDİ

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler; talep edildiği takdirde değerlendirmeler neticesinde isim değişikliğine gidildiğini söyledi. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un ailesinden de böyle bir talep geldiğini belirten İşler, komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda karar verildiğini ve ailenin 10 yılı aşkındır Çerkezköy’de oturdukları için talebin kabul edildiğini açıkladı.

İFTİHAR ETTİK

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün devlet ödünç madalyası ve beratını şehit ailesi Nilüfer Hatun Ersoy ve Mustafa Ersoy’a takdim ettiklerini hatırlattı. “Bu onuru, bu sevinci şehit annesi ve şehit babasının üzerinde görmekten iftihar ettik.” diyen Ali Yerlikaya konuşmasının devamında şunları söyledi: “Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ile yemekte bir araya geldik. Okula şehidimizin isminin verilmesi için taleplerini bize ilettiler. Çerkezköy’de yaşayan, rızklarını burada kazanan, Çerkezköy’ün bağrına bastığı aile, Çerkezköy’de evlatlarının anılmasını istedi. Biz de büyük onur duyacağımızı söyledik. Şimdi burada bunun güzelliğini paylaşıyoruz.”

BU EĞİTİM YUVASINDA NİCE EVLATLAR YETİŞECEK

Törene katılmadan önce Şehit Dinçer Ersoy’un evinde ailesi tarafından hazırlanan odasını ziyaret ettiğini söyleyen Vali Ali Yerlikaya “Daha önce görmemiş olanlar gitsin görsün. O oda nasıl vatan aşkıyla dizayn edilmiş bir görün. Nasıl kabristana gittiğimizde içimiz huzur ve onurla doluyorsa o odada da aynı şeyi hissettik” dedi. Gazi Osman Paşa İlkokulu’nun kendi içinden çıkan, vatan aşkıyla ve Allah sevgisiyle toprağa düşen şehit Dinçler Ersoy’un ismi ile şereflendiğini dile getiren Yerlikaya “Bu eğitim yuvasında daha aydınlık, geleceğe daha özgüvenle bakan, emanete riayet eden şuurlu yavrularımızın yetişmesini temenni ediyorum” dedi.

MİNNETLE ANIYORUM

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Dinçer Ersoy’un 10 Kasım 2012’de 16 silah arkadaşı ile birlikte şehit düştüğünü hatırlattı.“Dinçer Ersoy ve 16 silah arkadaşının şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diyen Yerlikaya “Tüm gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

SİZLERİ SEVİYORUZ VE GÜVENİYORUZ

Programa katılan öğrencilere de hitap eden Vali Yerlikaya “Sizleri seviyoruz” dedi ve ekledi “Sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi. İdareci ve öğretmenleri anne babaları gibi saymalarını isteyen Vali Yerlikaya: “Sizlere güveniyoruz” diye konuştu.

BU SEÇİM, HERKESTEN HİZMET BEKLİYOR

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya 30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde yüzde 90 katılım gösterildiğini söyledi ve “Demokrasi şöleni oldu” dedi. Vahap Akay’a ‘kardeşim’ diye hitap eden Yerlikaya Başkan Akay’ı kutladığını söyledi.  Vali Ali Yerlikaya Akay’ın nezdinde tüm belediye meclisine seçilen tüm üyeleri, muhtarlığa seçilen muhtarlarımızı ve azaları da kutladığını ekledi. Yerlikaya “Bu seçim atanmış, seçilmiş herkesten hizmet bekliyor. Bu hizmeti vermek için yanlarındayız” dedi.

VELİ VE ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

Vali Yerlikaya Belediye Başkanı Vahap Akay’la programın bitmesinin ardından bir süre görüştü. Vali, bu görüşme esnasında Başkan Akay’dan Çerkezköy Meclis toplantısı, komisyon seçimleri, mahalle sayısı, Tekirdağ’da temsiliyet gibi konularda bilgi edindi.  Okuldan çıkarken bahçedeki öğrenci ve velileriyle sohbet eden Vali, “Allah bir daha hiçbir anamızı ağlatmasın diye dua ediyoruz. Siz de dualarınızı eksik etmeyin” dedi. Açılış törenine katılan kişiler ise şu şekildeydi: Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Uğur Erem ve Hasan Sakallı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Tapu Müdürü Raziye Muslu, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, şehit annesi Nilüfer Hatun Ersoy, şehit babası Mustafa Ersoy, şehidin abileri Dursun Erso ve Devrim Ersoy, gaziler, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar.

Haber / Emine LALE