Kadınlar, hemcins terzilerde daha rahat ediyor

Kadın terziler Edirne' erkek terzilere göre daha yaygın durumda. Kadınların, hemcins terzilerde daha rahat ettiği gözlemlendi.

GÜNDEM 16.04.2014 21:53:00 0
Kadınlar, hemcins terzilerde daha rahat ediyor

EN ÇOK TERCİH EDİLEN MESLEKLERDEN

Terzilik, kadınların da iş hayatına dahil olmasıyla birlikte Türkiye’de kadınların en çok tercih ettiği meslekler arasında yerini aldı. Ev ekonomisine el emekleriyle katkıda bulunan kadın terziler, Edirne’de kadınların kendilerinin verdiği hizmetle daha rahat olduklarını bunun sebebinin ise yalnızca hemcins olmalarından kaynaklandığını söylüyorlar. Edirneli bayan terziler, mezura ile ölçü aldırmak isteyen bayanların tercihlerini erkek terzi yerine bayan terzilerden yana kullandığını belirtiyor.

MESLEKİ EĞİTİMİ YAYGINLAŞMALI

Edirne’de hizmet veren bir terzi ayanların, kadın terzilerin yanında daha rahat hareket ettiğini ifade eden Öncü, bayanların isteklerini kadın terzilere daha rahat anlattıklarını dile getirdi. Bazı durumların erkek terziye bir bayanın söylemesinin zor olduğunu belirten Öncü, bayan müşterilerin kadın terziye özgürce söyleyebildiğini anlattı. Terziler, gençlerin bu mesleği tercih etmemesini eleştiriyorlar ve okullarda terziliğin mesleki eğitiminin verilmesi gerektiğini savunuyorlar.

HABER MERKEZİ