İhmalkarlığa göz yumulmayacak

Ders saatlerinde öğrencileri kabul eden internet kafelerin bundan sonra gözünün yaşına bakılmayacak. İnternet kafelerin bundan sonra sıkı bir şekilde denetleneceğini kaydeden Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, â??

GÜNDEM 15.04.2014 23:46:00 0
İhmalkarlığa göz yumulmayacak

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Kapaklı Çok Programlı Lise yanındaki yeni yerinde gerçekleştirilen Kapaklı Okullar Bölgesi Güvenlik Toplantısı’nda İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel de hazır bulundu. Toplantıda öğrencilerin ders saatlerinde internet kafelerde takılmasının önüne nasıl geçilebileceği ve öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan nasıl uzak tutulabileceği konuları görüşüldü. İnternet kafelerin çok sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, ders saatlerinde tek bir öğrencinin dahi internet kafede olmasını istemediğini vurguladı. Kapaklı Okullar Bölgesi Güvenlik Toplantısı, dün saat 12.00’da Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu Başkanlığı’nda okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Öğrencilerin ders saatlerinde internet kafelere alınmaması için bahse konu işletmelerin ilçe merkezinde Emniyet Müdürlüğü, köylerde ise Jandarma Komutanlığı tarafından sık sık denetlenmesini isteyen Kaymakam Kuzulu, “İlçemiz genelindeki okulların tamamına yakınında bu sıkıntı mevcut. Koordineli bir şekilde çalışacağız ve bu soruna el birliği ile çözüm bulacağız” dedi. Bu zamana kadar yapılan denetlemelerde ders saatleri içinde öğrencileri kabul eden internet kafelere yalnızca sözlü uyarıda bulunulduğunu söyleyen Kaymakam Kuzulu, “Bundan sonra yapılacak denetlemelerde tutanak tutulacak. Aynı ihmalkarlığın bir kez daha tekrarı halinde de ilgili işyeri hakkında gerekli cezai işlem uygulanacaktır” ifadelerini kullandı. 

OKULLARDA BİLGİSAYAR ODALARI OLUŞTURULABİLİR

İnternet kafeleri, öğrencileri ders saatleri içinde ne olursa olsun velileri nezaretinde olmadan almamaları konusunda uyaran Kaymakam Kuzulu, öğrencilerin genellikle ödev bahanesi ile internet kafelere gittiğine dikkat çekti. Bu kapsamda okulların, Okul Aile Birlikleri aracılığıyla bünyelerinde bilgisayar odaları oluşturabileceğine dikkat çeken Kuzulu, “Evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler bu odalarda ödevleri için gerekli çalışmaları yapabilir” açıklamalarında bulundu. 

ŞİDDET İÇERİKLİ OYUNLAR OYNANIYOR

Kanuna göre 18 yaşından büyük olanların internet kafeye gitmesinde herhangi bir sakınca olmadığına dikkat çeken Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, “15 yaşından küçükler saat 20.00’a kadar inter kafede bulunabilir. 12 yaşından küçükler ise ne olursa olsun velileri nezaretinde olmadan internet kafelere gidemezler” dedi. İlçede toplam 21 internet kafe bulunduğuna dikkat çeken Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ise “Bu işletmelerin neredeyse tamamı, okullarımızın etrafında bulunmaktadır” dedi. Öğrencilerin internet kafelerde şiddet içerikli ve suça teşvik edici online oyunlar oynadığını belirten Yırtar, “Bu oyunları tek tek tespit ederek Valilik izni ile internet kafelerde oynanmasını yasaklayabiliriz” diye konuştu. 

OKULLAR GÜVENLİK NOKTASI İSTİYOR

Toplantı okul müdürlerinin şikayet ve taleplerinin dinlenmesi ile devam etti. Kapaklı’daki okulların genelinde güvenlik sıkıntısı yaşandığını belirten okul müdürleri, ilçedeki okulların istinat duvarlarının yükseltilmesi ve okullarda güvenlik noktaları oluşturulması konusunda Kaymakam Kuzulu’dan destek istedi. Konuyla ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, “Okullarımızın istinat duvarları konusundaki talepleri hakkında Belediye Başkanımız ile görüştük. Kendisi konuyla ilgili ihtiyacı olan okulların tespit edilmesinin ardından yapılacak ihale ile bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini ifade etti” dedi. 

TEMMUZ’DA TOPLU BİR YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILABİLİR

Okulların güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamaması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Kuzulu, seçim döneminde ilçede mobil halde olan ve caydırıcı özelliği yüksek olan motosikletli polis timlerinin Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulması için çalışma başlatılabileceğini dile getirdi. Tüm okul müdürlerinden, okulların çatı ve diğer onarım çalışmaları hakkında detaylı bir çalışma yapmasını isteyen Kuzulu, “Bu çerçevede Temmuz ayında çalışmalara başlayarak tüm okullarımızın onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştirebiliriz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ