Nereden Nereye

Tekirdağ'ın çiçeği burnunda ilçesi Kapkalı'nın tarihinden bahseden Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, ilçenin nerelerden nerelere geldiğine dikkat çeke

GÜNDEM 13.04.2014 02:49:00 0
Nereden Nereye

Kadir Arıcı, İnönü Mahallesi’nde bulunan Kapaklı Eski Mezarlık’ta yapılan düzenlemeler nedeniyle İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür etti.

KAPAKLI’NIN TARİHİNİ ANLATTI

30 Mart Yerel Seçimleri’nin kazasız belasız bittiğini ifade eden Kadir Arıcı, “Kazananları da kaybedenleri de kutluyorum. Seçimler öncesi tüm adaylar yaptıkları toplantılarda Kapaklı için yapmayı planladıkları projelerden bahsetti. Bu vaadleri dinlerken Kapaklı’nın nerelerden nerelere geldiğini düşündüm. 1951-1952 ders yılında öğretmenimiz Nezahat Özkan, ‘Köyümüzü ve Telefonu Tanıyalım’ dersi için bizi muhtarlığa götürmüştü. Muhtar köyümüzün 70 hane ve yaklaşık 400 nüfusa sahip olduğunu söylüyordu. Muhtar ilk kez gördüğümüz telefonun kolunu çevirerek ahizeyi bize vererek dinletmek istedi. Sınıf arkadaşımız İlhan Canbaz ahizeyi alarak duyduğu sesleri bize anlattı. Tüm bunlardan bahsetmemin nedeni şudur. Dün Kapaklı neredeydi, bugün nerelere geldi” dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Kapaklı halkına hizmete talip olanları kutladığını ifade eden Kadir Arıcı, “Seçimleri kazanan Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve yeni Meclis Üyeleri’ne görevlerinde başarılar diliyorum. Ayrıca 1958’de ilçe olan Çerkezköy’ün yeni Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve Meclis Üyeleri’ne de görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

ATALARIMIZ ESKİ MEZARLIKTA YATIYOR

Açıklamalarının devamında Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür borçlu olduklarını belirten Kadir Arıcı, “1877-1878 yıllarında köyümüzü kuran atalarımızın yattığı Kapaklı Eski Mezarlığı var. Yol geçme zorunluluğu olan yerlerin dışında kalan mezarların nakillerinin durdurulmasını ve mezarlığın etrafının çevrilmesini sağladığı için Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.    

MEZARLIĞIMIZ GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Bahse konu çalışma için Dernek olarak topladıkları imzalarla Belediye Başkanlığı’na dilekçe verdiklerini söyleyen Kadir Arıcı, “O günlerde Kaymakamımıza yaptığımız ziyarette konuyu kendisine anlattık. O tarihten sonra mezar nakli olmadı. Ayrıca mezarlığın etrafı beton ve tel örgüyle çevrildi. Mezarlığın her tarafına binlerce muhtelif cins fidan dikildi. Atalarımızın yattığı mezarlığımız güzel bir görünüme kavuştu” ifadelerini kullandı.