Korkmaz: Erzurumlu'lar bana oy vermedi

Büyük Birlik Partisi'nden Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Faruk Korkmaz, Erzurumlular Derneği'nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

GÜNDEM 11.04.2014 21:29:00 0
Korkmaz: Erzurumlu

VATANDAŞIMIZA GÜVENEREK YOLA ÇIKTIK

Dün saat 15.00’da dernek binasında açıklama yapan Faruk Korkmaz, “30 Mart Yerel Seçimleri’ne Erzurumlular Derneği’nde start vermiştik. Bugün dernek başkanımıza ve üyelere teşekkür amaçlı bir açıklama yapmak istedim. Dernek Başkanımıza, Erzurumlu hemşerilerimize bütün halkımıza göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ederim. Seçimler gelip geçicidir. Önemli olan insanlıktır. Vatandaşımıza güvenerek biz bu yola çıktık. AK Parti’den ayrılıp Büyük Birlik Partisi’nden siyasete devam ettik. Bu yola çıkarken de kararımızı tek başımıza almadık. Sonuç olarak seçim bitti. Oy veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Söz verip de sözünün arkasında durmayan bazı vatandaşlarımız bizi üzdü” dedi.

BOĞAZIMIZDAN HARAM GEÇMEDİ

Kamuoyunda cezaevine girdiği, kalp krizi geçirdiği şeklinde dedikodular dolaştığını belirten Korkmaz, “Ben işimde gücümdeyim. Artık bizim peşimizi bıraksınlar. İftira attılar ki Allah’a şükür olsun kaşın üzerinde kara var diyemediler. Biz silahlı kuvvetlerden geldik. Güzel ahlak aldık ve iyi bir aileden geliyoruz. Hiçbir zaman boğazımızdan haram geçmedi. On yıldır belediye başkanlığı yapanların mal varlıklarını araştırıp yan yana getirsinler. Ben mal varlığımı onlara açıklayayım. Belediye başkanı olmadan önce mal varlığım daha fazlaydı. Siyaset benim mal varlığımı sıfırladı. Türkiye’nin savcısı, yargısı, istihbaratı çok iyi çalışıyor. Gitsinler evlerinde otursunlar, bizle uğraşmasınlar” dedi.

ATTAN İNİP EŞEĞE BİNMEZDİK

Siyaseti bırakmayacağını kaydeden Korkmaz, “Faruk Korkmaz Büyük Birlik Partisi’ni ve Alperenleri sattı diyorlar. Kim kimi satmışsa şerefsizdir. Bizim dinimizde ve inancımızda ihanet olmaz. Ben satmış olsaydım, AK Parti’den ayrılmazdım. Rant peşinde olsaydım şuan Belediye Başkan Yardımcısıydım ve yerim hazırdı. Biz attan inip eşeğe binmezdik sözünün arkasında durduk” dedi. Erzurumluların kendisini desteklemediğini kaydeden Korkmaz, “Biz bu yola çıkarken bu dernek tıklım tıklım doluydu. Ordu halinde ilçe teşkilatına yürümüştük. Son iki güne kadar hemşerilerimiz ve halkımız arkamızdaydı. İki günde ne olduğunu bilmiyorum. Hesap sorma yetkim yok ve herkese saygı duyuyorum” diye konuştu.

AK PARTİ SEÇİMİ KENDİ KAYBETTİ

Basın mensuplarının “Seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yel, Ali Ertem’den daha fazla oy aldı. AK Partililer Çerkezköy’deki oyu böldüğünüzü söylüyorlar” sorusunu hatırlatması üzerine konuşan Korkmaz, “Ben AK Parti’nin oyunu bölmedim. Büyük Birlik Partisi’nin taban oyu 3 bin 500’dür. Ben Büyük Birlik Partisi’nin taban oyunu bile alamadım. Kendilerine dönüp baksınlar. AK Parti’nin kazanamayacağı zaten belliydi. Kendi listelerini CHP’lilerden yana kullandılar. İlk on isim MHP ve CHP kökeninden gelmişlerdi. Remzi Garip oy getirmedi ve tamamen oy kaybettirdi. Remzi Garip’in kendisi bile oyunu CHP’ye kullanmıştır. Bu kadar bakan getirmelerine rağmen, baskılara rağmen, cemaatler için program düzenlemelerine rağmen AK Parti seçimi kazanamamıştır. Bu partide esas AK Partilileri küstürdüler. Bizim oylarımızın çoğu AK Parti’ye gitti. En azından 15 bin oy bekliyordum. Kendi kendimizi kandırmayalım. AK Parti kendi yaptığı listeye bir baksın. Ben on yıllık süre zarfında yaptığım hizmetlerden ötürü vicdanen rahatım. Siyaset uzun bir maratondur. Seçimlerin Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’e hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni Başkan Vahap Akay’a da görevinde başarılar diliyorum. Kendisi Çerkezköy’e güzel hizmetler yapacaktır. Beş sene çabuk geçiyor. Önemli olan kaybettikten sonra ne yaptım diyebilmektir” dedi.

NASİP DEĞİLMİŞ

Kızılpınar’a çok yapmak istediği halde yapamadığı hizmeti piknik ve mesire alanı olarak sıralayan Korkmaz, “Parklarımızı elden geçirmek istedik. Kızılpınar’da piknik ve mesire alanlarında güzel projelerimiz vardı. Resmi daireleri, bankaları, emniyetin gelmesini çok isterdim. Bunlar düşünüp de yapamadığım projeler oldu. Nasip değilmiş” dedi. Seçim sürecinde kahvehane toplantılarda Ömer Kılınç ile polemiğe girdikten sonra elini öpüp barıştığını kaydeden Korkmaz, “Siyaset bittikten sonra her şey normale döner. Vahap Akay’ı ziyaret ettiğimde Ömer abim ile karşılaştım. Kendisi ile helalleşip elini öptüm. Büyüklerimizin elini öpmek önemlidir. Ömer Kılınç abimiz alınmış ya da fazla dolduruşa getirmişler ki bize sitem etti. Biz de kendisine gerekli açıklamamızı yaptık. Ömer Kılınç ile nasıl olursak Ali Ertem ile de aynı olacağız. Biz siyasetin gereği yanlışları söyledik. Sonuçta hepimiz yüz yüze bakacağız” dedi.

BAŞKANIMIZIN ARKASINDA OLDUK

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Kerim Akın “Seçimlerde hemşerilerimizin vermiş olduğu karara saygı duymak zorundayız. Oy veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Faruk Korkmaz’ı bu yola biz çıkardık ve desteğimizi de sonuna kadar verdik. Yaptığı bütün çalışmalarda elimizden geleni yaptık. Burada sizi suçlamak kimsenin haddi değildir. AK Parti’ye seçimi Ali Ertem kaybettirmiştir” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KILAVUZ