Mandalı'dan 'Yaşam Evi' müjdesi

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi yönetimi tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Engelli Yaşam Evi projesini en kısa sürede hayata geçireceklerini ifad

GÜNDEM 11.04.2014 20:33:00 0
Mandalı

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi yönetimi, dün dernek binasında düzenledikleri kahvaltı programında üyeleri ile bir araya geldi. Kahvaltı programına Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Dernek yönetimi ve üyeleri katıldı. 

Kahvaltı programında açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, “Yaklaşık 40 gün önce yönetimi devraldık. Gerek yeni yönetimimizin üyeleri tanıması gerekse üyeler arasındaki kaynaşmanın sağlanması amacıyla kahvaltı programı düzenlemek istedik. Derneğimizin yaklaşık 75 kayıtlı üyesi var. Dernek binamızın küçük olması nedeniyle 3 ayrı programda tüm üyelerimizle kahvaltıda bir araya gelme kararı aldık. Bugün ilk kahvaltı programımızda Kaymakamımız Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Belediye Başkanımız İrfan Mandalı da bizleri yalnız bırakmadı. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ÜYELERİMİZİN SIKINTILARINI DİNLEYECEĞİZ

Kahvaltı etkinliklerinde üyelerin sorunlarını ve isteklerini dinleyeceklerini belirten Hayati Çakan, “Burada elde edeceğimiz veriler kapsamında dernek olarak kendimize bir çalışma programı hazırlayacağız ve üyelerimizin sıkıntılarını bir bir ortadan kaldırmak için harekete geçeceğiz” dedi. Göreve geldikten sonra ilk olarak dernek binası önüne engelli üyeler için rampa yaptırdıklarını kaydeden Çakan, “Derneğimize çay-kahve seti aldık. Üyelerimiz böylece 09.00-19.00 saatleri arasında derneğimize gelip, çayını kahvesini içerek sohbet etme imkanı bulabiliyor” diye konuştu.

EN BÜYÜK TEMENNİMİZ YAŞAM EVİ YAPILMASI

TSD Kapaklı Şubesi olarak hayata geçirmek istedikleri projelerden de bahseden Hayati Çakan, “Engelli üyelerimiz için birer üye kartı çıkaracağız. Çeşitli sektörlerdeki işyerleri ile yapacağımız 3 yıllık sözleşmeler kapsamında üyelerimize indirim imkanları sunacağız. Üyelerimiz, üye kartlarını göstererek, indirim levhası bulunan işyerlerinde yüzde 50’lere varan indirimlerden faydalanabilecek. Ayrıca Kapaklı Belediyesi’ne dilekçe vererek engelli üyelerimizden su bedeli alınmamasını talep edeceğiz. En büyük temennimiz ise Kapaklı’mıza, Çerkezköy’deki gibi bir Engelli Yaşam Evi kazandırmaktır. Bu konuda da Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’dan destek bekliyoruz” dedi.      

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Her insanın birer engelli adayı olduğunu belirten Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ise kahvaltı programında yaptığı konuşmada, Çerkezköy’de mavi minibüslerin bazılarının engelli bireyleri minibüse almamasına dikkat çekti. Benzer bir durumun Kapaklı’da yaşanmamasını temenni eden Kaymakam Kuzulu, “Kapaklı kaymakamlığı olarak engellilerimizin her zaman yanındayız. Onlarla ilgili olan tüm faaliyetlerin de destekçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

SARI MİNİBÜSLERİN ENGELLİLERE UYUMLU HALE GETİRİLMESİ GEREKİYOR

Kapaklı’daki sarı minibüslerin engellilere karşı duyarlı olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Fakat sarı minibüslerimiz engelli taşımacılığına uyumlu değiller. Bu araçlarımızın en kısa sürede yenilenmeleri ve engelli vatandaşlarımızın da rahatça ulaşımını sağlayabileceği hale getirilmeleri gerekiyor. Konuyla ilgili belediyemizin herhangi bir yaptırım hakkı yok. Top artık Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ouşturulacak olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ndedir” dedi.  

ÖNEMLİ OLAN DERNEKLERİN KENDİ ÖZBENLİĞİNİ BULMASIDIR

TSD Kapaklı Şunesi yönetiminin mevcut binayla ilgili herhangi bir gideri olmadığını tüm masrafların Belediye tarafından karşılandığını ifade eden Başkan Mandalı, “Derneğimize her ay yaklaşık 2 bin TL yardımda bulunuyoruz. Bu para derneğin giderlerini karşılamaya fazlasıyla yetiyor. Fakat önemli olan bu değil. Önemli olan derneklerin kendi özbenliğini bulması, üyelerin derneklerine sahip çıkmasıdır. Temsili bir rakam da olsa tüm üyelerin derneğe aidatlarını vermesi gerekmektedir. Bu onların derneklerini sahiplendiğinin göstergesidir” dedi.

ENGELLİ YAŞAM EVİ HACILAR ÇEŞMESİ MEVKİİNE YAPILACAK

Atatürk Mahallesi Hacılar Çeşmesi mevkiinde yeni bir park alanı oluşturulacağını ve bu parkın engellilere uyumlu bir şekilde yapılacağını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Mandalı, “Buraya yakın bir alanda belediyemizin yaklaşık 700 metrekarelik arsası var. Bu arsaya da bir Yaşam Evi inşa etmeyi planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.  

Haber / Ahmet KARDEŞ