Kapaklı emniyeti güven verdi

Kapaklı Polis Teşkilatı, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak ilk kez kutlamanın heyecanını yaşadı.

GÜNDEM 10.04.2014 22:27:00 0
Kapaklı emniyeti güven verdi

Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri, saat 10.00’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar yaptı. Ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamayı, halkın can ve mal güvenliğini sağlamayı, yardıma muhtaç insanlara yardımı ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehditlere karşı canı pahasına mücadele eden Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kadir Yırtar, “Cumhuriyetimizin en köklü kurumlarından biri olan Emniyet Teşkilatımız insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir şekilde görevini yerine getirmektedir. Halk ile devlet arasında köprü kurarak, devletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaktadır. Ülkenin tüm değerlerini gelecek nesillere şerefle taşımak da en önemli görevlerimizden biridir” dedi.  

HALK DESTEĞİ OLMADAN BAŞARILI OLMAYI DÜŞÜNMEK HAYALPERESTLİKTİR

Tekirdağ’ın çiçeği burnunda ilçesi Kapaklı’nın yeni yapılanan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak huzur ortamının tesisi ve devlet-millet kaynaşmasının sağlanması yolunda yapılan çalışamaların kararlılıkla devam edeceğini kaydeden Kadir Yırtar, “Suçların giderek arttığı, suç işleme şekli ve tekniklerinin geliştiği günümüzde polisin halk desteği olmadan başarılı olabileceğini düşünmek hayalperestliktir. Kapaklı Emniyet Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalar halkımızın desteği sayesinde devam etmektedir. Kadirşinas halkımızın desteklerini arttırması da en büyük temennimizdir” dedi.  

KADROMLA GURUR DUYUYORUM

Kapaklı halkına güvende olduklarını ve devletin tüm kurumlarıyla yanlarında olduğunu hissettirmek gerektiğine dikkat çeken Kadir Yırtar, “Birçok resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu ile işbirliği halindeyiz. Her bir vatandaşımız için ayrı hassasiyet gösterdiğimizin bilinmesini isterim. Bu kapsamda görevini canı pahasına yerine getirmeye çalışan meslek onurunu herşeyin üstünde tutan bir kadro ile çalışmanın haklı gurunu yaşamaktayım. Yasalara saygılı, Atatürk ilke ve inklaplarına bağlı, insna haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, temelinde vatan ve millet sevgisi olan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize, görev malulü ve emekli teşkilat mensuplarımızla birlikte tüm polis teşkilatımıza sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

PERA VİLLA’DAN PASTA SÜRPRİZİ

Kadir Yırtar’ın konuşmasının ardından AK Partili Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve MHP’liTekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in tebrik mesajları okundu. Çelenk sunum töreni sona ererken, kutlama programı Kapaklı Polis Merkezi Amirliği bahçesinde düzenlenen kokteyl ile devam etti. Burada davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kokteylde Pera Villa Pastaneleri tarafından Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu kuruluş yıldönümüne özel hazırlanan pasta, İlçeEmniyet Müdürü Kadir Yırtar tarafından kesildi. Kapaklı Gazi İlkokulu Anaokulu öğrencileri de kokteyle katılarak polis abilerine ve ablalarına sürpriz yaptı. Sevimli Arılar Sınıfı, Kırmızı Balıklar Sınıfı ve Yıldızlar Sınıfı öğrencileri, kendi yaptıkları resimleri polis memurlarına hediye etti. Kutlama programı saat 13.00’da İlçeEmniyet Müdürlüğü’nde tebriklerin kabulü ile son buldu.  

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Güner Sazak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyide Yılmaz, İlçe Nüfus Müdürü Keriman Ece Erten, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Yavaş, Emniyet Amiri Fatih Bölükbaşı, Asayiş Büro Amiri Yunus Kara, Kapaklı Polis Merkezi Amiri Necmi Arpacı, Belediye Meclis Üyeleri ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü polis memurları katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ