Bakan Davutoğlu: Kapaklı tamam

Seçimlere bir gün kala Kapaklı'ya gelen ve Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, burada 10 bini aşkın partili tarafından karşılandı.

GÜNDEM 29.03.2014 15:21:00 0
Bakan Davutoğlu: Kapaklı tamam

BALKANLARIN MERKEZİ OLACAĞIZ

AK Parti’nin Kapaklı’daki son mitingi Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Mitingde ilk konuşmayı AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel gerçekleştirdi. Mustafa Yel, “19 Mart’ta Tekirdağ halkı Başbakanımızı nasıl bağrına bastıysa, bugün de Kapaklı halkı Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nu öyle bağrına basıyor” dedi. Mevcut yönetimin hiç hizmet üretmediğini öne süren Mustafa Yel, “Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkeler sıralamasında ilk 16 olan ülkemiz, 2023 yılında ilk 10’a girecek. Tekirdağ da 2023 yılında Balkanların merkezi olacaktır” dedi. Mustafa Yel konuşmasının ardından yoğun programı nedeniyle Bakan Davutoğlu’nun gelişini beklemeden miting alanından ayrıldı.

İŞİN BİTTİ

Mustafa Yel’in ardıdnan konuşan AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kimse bize kalıp biçmeye kalkmasın. Biz hiçbir zaman dar bir zümrenin Başkanı olmayacağız. Biz tüm Kapaklı’nın Başkanı olacağız. Biz tüm halkımıza hizmet edeceğiz” dedi. Konuşmasının devamında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı eleştiren Karadeniz, “Yaklaşık bir ay önce İçişleri Bakanımız Kapaklı’mıza geldi ve birlikte İlçe Kaymakamımızı ziyaret ettik. CHP’li Mandalı Bakanımızın yanına gelerek, “Ben AK Parti’ye geçmek istiyorum ama beni almıyorlar. Ya ayıp. CHP adayıydı o zaman. Yanımızda Ziyaeddin Akbulut da vardı. Kendisine dediki, ‘İrfan, hiç çırpınma, git evde torunlarını sev. Yolumuzdan çekil. İşin bitti, defterin dürüldü’.” İfadelerini kullandı.   

70 SENTE MUHTACIZ DİYEN BAŞBAKANLAR GÖRDÜ BU ÜLKE

Ömer Karadeniz’in konuşmasının ardından ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları eşliğinde sahneye çıkan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Biz de sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. Davutoğlu, “Başbakanımızın hepinize selamlarını getirdim” dedi. Son günlerde bazı ihanetlerle uğraştıklarını söyleyen Davutoğlu, “Devletin mahremine girmek isteyen ihanet odakları ile uğraşıyoruz” dedi. Gördüğü tablo karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Kapaklı tamamdır’ diyeceğini söyleyen Davutoğlu, “30 Mart Türkiye için bir kader günüdür. Tırunlarınızın geleceğini ilgilendiren bir seçimdir. 12 yıl öncesini düşünün. Toplanamayan hükümetlerin Türkiyes vardı. Bu ülkenin siyasetini dumura uğrattılar. Perde gerisinden siyaet üzerinde vesayetler vardı. Bu ülkeyi ekonomik krizlerden sonra IMF kapılarında beklettiler. 70 sente muhtacız diyen Başbakanlar gördü bu ülke. 100 milyon dolar için IMF memurlarıın ağzına bakan hükümetler gördü bu ülke. Ve nihayet bir hükümet ve Başbakan gördü ki IMF’ye bütün borcu kapattı” dedi.

BAŞBAKANIMA SELAM SÖYLE

Borç alanın talimat da alacağını söyleyen Bakan Davutoğlu, “Ya Rab, bana bir feyzi kanaat ver ki, değil namerde merde dahi eyleme muhtaç. Bu ülkeyi namerde muhtaç eyleyenler utansın. Bir daha Türkiye’yi borç zilletine, namerde muhtaç olma zilliyetine boyun eğdirmeyeceğiz” dedi. Dışişleri Bakanı Ahet Davutoğlu’nun konuşması esnasında Kore Gazisi 82 yaşındaki Celal Yılmaz adlı vatandaş, ‘Başbakanıma selam söyle. Allah yardımcısı olsun’ diye seslendi. Bakan Davutoğlu da “Merak etme amca, selamını Başbakanımıza ileteceğim” dedi.       

MOGADİSHU’YA ŞEFKAT İNDİ, İNSANLIK İNDİ

Türkiye’nin dünyada en çok temsil edilen 6’ncı ülke olduğunu ifade eden Davutoğlu, “AL bayrağı, 221 merkezde Türkiye Cumhuriyeti devleti’nin onuru olarak dalgalandırıyoruz. Aynı zamanda mazlum milletlere masumlara yılda 3 milyar dolar yardım yapma kudretine ulaştı bu ülke. Somalili’ler ümitsizlik içindeydi. Küçücük bebekler açlıktan susuzluktan ölürken şöyle dediler: ‘Tam bir karamsarlık içindeyken, birden semada 25 yıl tek bir uçağın inmediğ Mogadishu Havaaşanı’nın semalarında Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı göründü ve kaderimiz değişti. Merhamet indi Mogadishu’ya şefkat indi, insanlık indi.’ Biz bundan sonra da mazlumların yanında duracağız” açıklamalarında bulundu.   

TÜRKİYE’NİN SINIRLARI KİMSE TARAFINDAN İHLAL EDİLEMEZ

Artık mazlumları yalnız bırakmayacak kadar kudretli bir Türkiye’nin var olduğunu söyleyen Bakan Davutoğlu, “Öylesine bir ihanet içine girdiler ki, Suriye rejimi oradaki kardeşlerimizi katlederken Türkiye onlara kucağını açtı. Suriye rejimi daha sonra bizim snırımızı ihlal etme cürretini gösterdi. Fakat Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gereken cevabı verdi. Şunu gösterdik. Türkiye’nin sınırları kimse tarafından ihlal edilemez. Ama birileri bu onurlu tavır karşısında bie Suriye rejiminin yanında aldı. Hükümeti ve TSK’yı eleştirmeye kalktılar. Bunlara yarın güçlü bir ders verin. Zalim Esed’in elini sıkanların karşısındayız diyin” diye konuştu.  

 

ONLAR HEP ZALİMLERİN YANINDA OLDULAR

3 yıl içinde Avrupa Birliği’ne vizelerin tamamen kalkacağını ifade eden Bakan Davutoğlu, “Bosna Hersek’e 100 milyon euro yarım yaptık diye bizi eleştirdiler. Ali İzzet Begoviç’i hepiniz hatırlarsınız. Büyük bir liderdi. Ölmeden bir hafta önce Başbakanımıza ‘Bosna Hersek size ve Türkiye’ye emanettir’ dedi. Biz orada verdiğimiz sözün gereğini yaptık. Boşnak kardeşlerimizin ev sahibi olması için bu yardımı yaptık. Birileri bu yardımı da eleştirdiler. Çünkü onlar hep zalimlerin yanında oldular. Mazlumun yanında olmadılar” dedi. Konuşmasının sonda Ak Parti Kapkalı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel’e destek isteyen Bakan Davutoğlu, Ak Partili Meclis Üyesi Adayları ile birlikte halkı selamladı ve partililere çiçek attı.

Haber / Ahmet KARDEŞ - Gökhan YILMAZ