Beden dili anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından "Beden Dili" konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak Yazar ve Eğitmen Şafak Layiç katıl

GÜNDEM 19.03.2014 15:17:00 0
Beden dili anlatıldı

İNSANLARIN YAŞAMLARINA KATKISI

Öğrencilerle bilgilerini paylaşan Layiç,  beden dilinin insanların yaşamlarına katkılarından bahsederek “Sağlıklı ve etkili iletişim bilgi, sevgi ve servis temellerine dayanır. Hemen herkes bilginin ve sevginin önemini bilir ancak; servis kavramının önemi üzerinde durulmaz. Servis dediğimiz şey beden dilidir. Sözcükler yüzde 10, ses tonu yüzde 30 etkili iken bedenimiz yüzde 60 oranında etkileme gücüne sahiptir” dedi.

TEK İSTİSNASI GÖZ

Layiç, beden diliyle yalan söylemenin çok zor olduğunu belirterek “Bir iletişim organı beyinden ne kadar uzaksa bilinçaltı mesajlarını o oranda çok verir. Bu durumun tek istisnası gözdür. Göz bebekleri yalnızca ışığa değil, duygusal durumlara karşı da duyarlıdır. Bir ortamı, nesneyi ya da kimseyi beğendiğimizde gözbebeklerimiz yaklaşık 4 kata kadar kendiliğinden büyüyebilir; beğenmediğimizde ise küçülebilir. Çok çalışırsak beden dilimize hâkim olabiliriz; ama gözbebeklerimize söz geçirmek neredeyse olanaksızdır”  dedi.

Haber Merkezi