Tuna: Çanakkale iman gücüyle kazanıldı

Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nün önceki gün İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirdiği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı yoğun ilgi gördü.

GÜNDEM 19.03.2014 15:12:00 0
Tuna: Çanakkale iman gücüyle kazanıldı

KATILIM YOĞUN OLDU

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ve CHP’li belediye Meclisi üyesi adayları, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MART AYININ TARİHTE ÖNEMLİ YERİ VAR

Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Çolak’ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Müftüsü Yusuf Tuna yaptı. Mart ayının tarihte önemli bir yeri olduğunu belirten Müftü Tuna, “Mart ayında Balkan savaşları, Birinci dünya savaşı ve 18 Mart Çanakkale Savaşı gerçekleşmiştir. Çanakkale Savaşı’nda ulusumuz dört cephede savaştı. Bu savaş iman gücümüzün kuvvetli olması sayesinde kazanılmıştır. Çerkezköy’de yaşayan insanlarımız da Çanakkale ruhuna sahipler. Nedeni ise burada 81 ilden gelen insanlarımızın oluşudur. Çanakkale savaşında atalarımız gıda, giyecek, içecek ve ilaç sıkıntıları içinde yani yokluk içinde her bakımdan üstün düşman güçlerine karşı savaşarak vatanlarını savundular. İngizliler, ‘Türklerin bize atacak mermileri yoktu ama bizi iman gücüyle yendiler’ demektedirler. Gerekli topumuz ve atacak mermilerimiz yoktu ama imanımız çok kuvvetli olduğundan bir karış toprağımızı bile vermedik” dedi.

ALKIŞ YAĞMURUNA TUTULDULAR

 Müftü Tuna’nın konuşmasının ardından ilçe genelindeki camilerde görev yapan imamlardan oluşan İlahi Gurubu, ilahiler okudu. İlahi Gurubu’nun Çanakkale Türküsü’nü de ilahi şeklinde okuması büyük alkış aldı. Damla Tiyatrosu adı altında Çerkezköy İlçe Müftülüğü personeli tarafından Çanakkale’nin sembol kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın Çanakkale savaşındaki kahramanlıklarının anlatıldığı oyun izleyenler tarafından ilgiyle izlendi. Oyunda rol alan müftülük personelinin sahne performanslarıyla adeta 18 Mart Çanakkale savaşını yaşamışçasına rollerini dört dörtlük sergilemeleri izleyenleri duygulandırdı. Oyun sonunda rol alan müftülük personeli alkış yağmuruna tutuldu.

‘ÇANAKKALE SAVAŞI’DAN GÜNÜMÜZE’ ADLI KONFERANS VERDİ

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen de programın son konuşmacısı olarak kürsüye çıktı. Müftü Gürlen, katılımcılara ‘Çanakkale Savaşı’dan Günümüze’ adlı konferans verdi. Müftü Mahmut Gürlen, Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında anaların da çok büyük bir payı olduğunu belirtti. Müftü Gürlen, konuşması sonunda Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri minnet ve saygıyla andığını ifade etti.

   Haber/Seyit SÜREN