Bakan Güllüce: Çanakkale ruhunu yaşamamız lazım

Erdoğan Bayraktar'ın yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na getirilen İdris Güllüce, Kapaklı'da esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra Karaağaç'a geçerek buradaki 18 Mart Şehitleri

GÜNDEM 19.03.2014 15:04:00 0
Bakan Güllüce: Çanakkale ruhunu yaşamamız lazım

BELEDİYELERİN BAKANI İLÇEMİZDE

Burada bir konuşma yapan AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz, Kapaklı’nın AK Parti Hükümeti sayesinde ilçe olduğunu belirterek, “Bakın, Kapaklı’mız ilçe olduktan sonra buraya bereket yağmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, ilçemize gelen üçüncü Bakanımız oldu. Bugünd e Belediyelerin Bakanı ilçemize teşrif etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Seçimleri kazanıp AK Parti bayrağını belediyeye dikerek Başbakanımıza ve hükümetimize de teşekkür etmeliyiz” dedi.

 

MÜHRÜ ALMADAN BİZE GELME

30 Mart seçimlerine 280 saat kaldığını belirterek konuşmasına başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Buradaki coşku, bize bir şey gösteriyor. 280 saat sonra sizler burada şenlik yapacaksınız” dedi. Bütün belediyelerin para pul işlerinden sorumlu olduğunu belirten Bakan Güllüce, Ömer Karadeniz’e dönerek, “Mührü almadan bize gelme. Kapaklı halkından 2 kilo baklava al gel. Daha sonra birlikte Kapaklı’nın gelecek 5 yılı hakkında planlamalar yapalım, sonra hizmete devam et. Bu coşku bu destek neticeyi şimdiden belli etti. Sen şimdiden çalışmalara başla. Kapaklı halkı da baklavayı hazırlasın” dedi. 

 

ŞEHİR ER KADİR DADAŞ İÇİN DÜZENLENEN ANMA TÖRENİNE KATILDI

Bakan İdris Güllüce, Kapaklı’daki programının ardından MHP’li Karaağaç Belediyesi tarafından Şehir Er Kadir Dadaş için düzenlenen anma törenine katılmak üzere Karaağaç’a geçti. Bakan Güllüce Karaağaç Fatih Mezarlığı’nda Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, siyasi parti temsilcilieri, Şehit Er Kadir Dadaş’ın ailesi ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. 

 

ÇANAKKALE SAVAŞI’NA DİKKAT ÇEKTİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı. Daha sonra halka hitap eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çanakkale Savaşı’nın önemine dikkat çekti. Edirne’den Ardahan’a herkesin omuz omuza verdiğini ve Çanakkala’nin geçilmezliğini tüm dünyaya şehit olarak gösterdiklerini kaydeden Bakan Güllüce, “Çanakkale Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası da ortaya çıkmıştır” dedi.

 

NE MUTLU ŞEHİTLERİMİZE Kİ HER GÜN RUHUNUZA FATİHA’LAR OKUNUYOR

Tüm vatan evlatlarına bir büyükleri olarak Çanakkale Savaşı’nı ve İstiklal Marşı’nı çok iyi anlamaları konsunda tavsiyede bulunan Bakan Güllüce, “Maalesef ki ülke olarak bu konuda yeterli değiliz. Her Türk evladının bir kez de olsa Çanakkale’ye gidip ‘Dede biz geldik’ demesi lazım. O dedelere layık birer nesil olmak için Çanakkale ruhunu yaşamamız lazım. Bu topraklarda yaşayan herkesin ‘Dede biz bir ve beraberiz. Senin ruhunla donanmışız’ diyerek şehitlerin ruhuna Fatiha okuması lazım” diye konuştu. Çanakkale Savaşı’nda her 44 nüfustan birinin şehit olduğunu ifade eden Bakan İdris Güllüce, “Biraz önce şehit ailesine nerelisin diye sordum. Kars Arpaçaylı’yım dedi. Kars halkı, kurtuluş savaşı yıllarında çok acılar çekti, soykırımlara maruz kaldı” dedi. Konuşmasında Şehit Er Kadir Dadaş’a seslenen Bakan Güllüce, “Ey yiğit evladım. Ne mutlu sana, ne mutlu şehitlerimize ki her gün ruhunuza Fatiha’lar okunuyor” ifadelerini kullandı.

 

BİR OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ

Hangi zihniyetten olursa olsun 76 milyon vatandaşın bir arada yaşadığına dikkat çeken Bakan İdris Güllüce, “Şehitlerimize layık nesiller olmak için, bir olacağız, diri olacağız” dedi. Konuşması sırasında duygularına hakim olamayan Bakan Güllüce, gözyaşlarına hakim olamadı. Bakan Güllüce’nin konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Daha sonra Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, 3 kez öptüğü Türk Bayrağı’nı Bakan Güllüce’ye hediye etti. Bakan Güllüce de bayrqağı üç kez öperek kabul etti ve Başkan Yücel’e teşekkür etti. Bakan Güllüce, Şehit Er Kadir Dadaş’ın kabrinde Fatiha okuduktan sonra ilçeden ayrıldı.   

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Gökhan YILMAZ