İstihbarat Şube eski Müdürü açığa alındı

Tekirdağ İstihbarat Şube eski Müdürü Halil Hilal Seyfi, yasadışı dinlemeleri araştırmak üzere görevlendirilen müfettiş tarafından görevden alındı.

GÜNDEM 16.03.2014 20:25:00 0
İstihbarat Şube eski Müdürü açığa alındı

BAZI LOG KAYITLARI SİLİNMİŞ

2009 yılında Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine atanan Halil Hilal Seyfi, 17 Aralık süreci sonrası uzun bir süredir yürüttüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden alınarak Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’ne atandı. Halil Hilal Seyfi, 7 Ocak’ta da Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nde görevlendirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ndeki yasa dışı dinlemeleri ve emniyet içindeki yapılanmayı soruşturan müfettiş, yasa dışı dinlemelerde delil niteliği taşıyan bazı “log” kayıtlarının silindiğini tesbit etti.

 

KAÇ KİŞİNİN DİNLENDİĞİ BELLİ DEĞİL

İl genelinde kaç kişinin legal kaç kişinin ise illegal dinlendiğinin müfettiş raporunun ardından ortaya çıkacağı belirtildi. Soruşturma kapsamında başka isimlerin de açığa alınacağı yönünde çıkan söylentiler, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nde iç huzursuzluğa yol açtı. Öte yandan soruşturma kapsamında İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube'de görevli biri başkomiser 20 memur da başka şubelere dağıtılmıştı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ