Vahap Akay, 'Kaybedecek zaman yok '

2014-2019 döneminde göreve talip olduklarını belirten CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, "Tekirdağ'ın en büyük 3'üncü şehri olan Çerkezköy'ün bugünki yön

SİYASET 11.03.2014 22:16:00 0
Vahap Akay,

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, önceki akşam da Hacı Bektaş Veli Derneği Çerkekzöy Şubesi’ni ziyaret ederek yaklaşan seçimler öncesi destek istedi.

İLÇEMİZ ÖNEMLİ BİR SANAYİ ŞEHRİDİR

Tekirdağ’ın 11 ilçesinin olduğunu fakat Çerkezköy’ün diğer 10 ilçeden farklı bir konuma sahip olduğunu söyleyen Akay, “İlçemiz önemli bir sanayi şehridir. Bu özelliği kapsamında nüfusu hızla artmaktadır. Bu artışa daha iyi ayak uydurabilecek bir yönetim anlayışına ihtiyaç vardır” dedi. Tekirdağ’daki ilçe belediyelerinin, özellikle de Çerkezköy Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yılda farkli bir pozisyonda olacağını söyleyen Akay, “Temel hizmetler, Büyükşehir Belediyesi uhdesine geçecek. Çerkezköy Belediyesi daha çok sosyal anlamda hizmet eden bir belediye olacak” dedi. Nüfusu itibariyle Çerkezköy’ün, adeta bir Türkiye mozaiği olduğunu söyleyen Vahap Akay, “İyi bir yönetim olsaydı, biz bu zamana kadar çok daha iyi kaynaşabilirdik. Biz, yeni dönemde insanları bir araya getirebilen STK’larla bir arada olabilen yeni yapılanmayı hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK VİZYONUNU ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Çerkezköy’ün, iletişimi kuvvetli bir yönetime ihtyiacı olduğunu söyleyen Akay, “Herkesle konuşup tartışabilen bir anlayışa ihtiyaç var. Çerkezköy’ün artık zaman kaybına tahammülü yok. Biz projelerimizle ilçede sosyal belediyecilik vizyonunu ortaya çıkaracağız. Bu anlamdaki en önemli projelerimizden biri ihtiyaç sahiplerine ulaşabilecek Aş Evi ve Gıda Bankası projeleridir. Çerkezköy Belediyesi’nin artık halka kucak açabilen bir yapıya kavuşması gerekiyor” dedi.

CHP’YE DESTEK İSTİYORUZ

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ilçeye büyük katkı sağlayacağına vurgu yapan Akay, “Çerkezköy’ün coğrafyası dar. Büyükşehirden alacağı katkıyla dar bir coğrafyaya altyapı hizmeti verecek. Kızılpınar’da altyapıdan bahsetmek mümkün değil. Çerkezköy’de ise Bağlık, Gazi Osman Paşa ve Fatih Mahallelerinde altyapıyla ilgili zaman zaman sorunlar çıkabiliyor. Bu nednele hem Büyükşehir Belediyesi hem de Çerkezköy Belediyesi için CHP’ye destek istiyoruz” dedi.    

STK’LAR DERNEK FAALİYETLERİ İÇİNDE KALMALI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacı Bektaş Veli Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe Derneklerinin 2009 yılında faaliyete geçtiğini belirtti. İlk günden beri ellerinden geldiğince siyasetin dışında kalmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Boztepe, “Benim şahsi kanaatim, STK’lar dernek faaliyetleri içinde kalmalıdır. Siyasete girmemelidir. Biz de faaliyetlerimizde bu meseleye dikkat gösterdik. Tek bir temennimiz var. Allah hangi kişi hayırlı olacak ise ona kazanmayı nasip etsin. Cenab-ı Hak yolunuzu açık etsin” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ