Mandalı basınla bir arada

Uzun süre sonra basın mensupları ile arasındaki duvarı ortadan kaldıran Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, haber için davet ettiği gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Kendilerini haber için çağır

SİYASET 25.02.2014 17:46:00 0
Mandalı basınla bir arada

Yıllardır kendisiyle görüşmek isteyen gazetecileri geri çeviren ve basına demeç vermekten adeta kaçan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

HİÇBİR GAZETEYE REKLAM VERMEME KARARI ALDIM

Kapaklı Fenerbahçeliler Derneği’nde düzenlenen kahvaltı programına Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Barış Özdemir ile basın mensupları katıldı. Kahvaltının ardından konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Geçtiğimiz günlerde damadım, basın mensupları ile istişare kurdu. Reklam görüşmeleri yaptı. Verilen teklifleri inceledeğimde gazeteler arasında aşırı bir denge bozukluğu olduğunu gördüm. Biri 1 TL teklif vermişse diğeri 10 TL teklif vermiş. Bu sebeple hiçbir gazeteye reklam vermeme kararı aldım” dedi.

BUNLARIN HEPSİ BALON HABER

Seçim çalışmaları kapsamında aşırı bir bütçelerinin olmadığını dile getiren ve bu kapsamda CHP’nin kendisine 50 bin TL’lik bir bütçe ayırdığını söyleyen Başkan Mandalı, “Bizim seçim çalışmaları kapsamında ayırdığımız toplam bütçe yaklaşık 100 bin TL’dir. Bizim öyle fazla verecek paramız yok. Birileri dışarda atıp tutuyor. Başkan 1 milyon TL seçim bütçesi ayırdı diyorlar. Bunların hepsi balon haberlerdir. Belli ölçütler doğrultusunda alternetifli teklifler sunmanız halinde ayırdığımız seçim bütçesinden sizlere fayda sağlamak isteriz” diye konuştu.

KAPAKLI’YA YAKIŞIR BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRİYORUZ

Konuşmasında devamında yaklaşan yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Mandalı, “Bu seçimler çok önemli. Nasıl ki ben CHP’den aday olduysam, diğer partilerden de aday olan arkadaşlarımız var. Ben 4 aday arkadaşıma da başarılar diliyorum. Bu zamana kadar hiçbir kardeşim gönül kırıcı olmadı. Kapaklı’ya yakışır bir seçim süreci geçiriyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder. Bu iş gönül işidir. Tüm aday arkadaşlarımızla birlikte bu süreci atlatacağız” ifadelerini kullandı.

DİĞER ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Ömer Karadeniz’in AK Parti’den aday gösterilmesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Mandalı, “AK Parti 8 aday adayı ile yola çıktı. AK Parti Genel Merkezi, Ömer Karadeniz’le yola devam kararı aldı. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. Kendisinin de CHP Genel Merkez tarafından aday gösterildiğini anımsatan Mandalı, “Ben yerel seçimlerde adayın halk tarafından belirlenmesi taraftarıyım. Bu sistemin, halka eğilimin az olduğunu gösterdiğine inanıyorum. Bizim dışımızda Özkan Yücel ve Veysel Güven de var. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.  

MASUM TÜRKER’LE ARAMIZDA BİR KIRGINLIK YOK

Gazetecilerin, “Veysel Güven’in CHP’den ayrılarak Demokrat Parti’den Kapaklı Belediye Başkanlığı’na geçmesi CHP’nin oyunu etkiler mi?” sorusunu yanıtlayan Başkan Mandalı, “Hiçbir aday hakkında konuşmam. Kendisi CHP’den ayrıldı ve Demokrat Parti’den aday oldu. Belki kendi kararıydı, belki birilerinin dolduruşuna geldi. Neolursa olsun. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. Mandalı ayrıca, DSP’den istifa ederek CHP’ye geçmesi kapsamında DSP Genel Başkanı Masum Türker ile aralarında herhangi bir kırgınlık olmadığını sözlerine ekledi.

KONUYU GÜNDEMDE TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Hakkındaki 8 yıllık kersinleşmiş ceza konusundaki iddialara da açıklık getiren Başkan Mandalı, “Birileri, ‘Başkan bugün yarın tutuklanacak’ gibi sözlerle konuyu kaşıyarak gündemde tutmaya çalışıyor. 2013 Nisan Ayı’nda 4. Yargı Paketi çıktı. Benim görevi kötüye kullanma ve fesatla ilgili cezam vardı. Kanunda alt sınır 5, üst sınır 12 yıl olan cezaların 3-7 yıla düştüğü belirtildi. Eğer ortada kamu zararı yoksa bu süre 1-2 yıla kadar düştü. Bizde kamu zararı olmadığı apaçık ortadadır. Bu kapsamda tekrar yerel mahkemede yargılanacağız. Dosya rafa kalkacak. 5 yıl içinde herhangi bir benzeri suç işlemezsek dosya kapanacak” dedi.  

Haber / Ahmet KARDEŞ