Kış ayında yağmur duasına çıktılar

Kurak geçen kış aylarıyla birlikte özellikle barajlardaki suların tükenmesi, çiftçileri zor durumda bıraktı. Kış aylarında kar ve yağmurun neredeyse hiç yağmadığı Trakya'da vatandaşlar

GÜNDEM 24.02.2014 19:17:00 0
Kış ayında yağmur duasına çıktılar

BEREKET İÇİN DUA ETTİLER

Keşan Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Emin Meriç tarafından düzenlenen yağmur duasına Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri ile bazı kurumların amirleri, çok sayıda iş adamı, çiftçi, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılıçköy’deki top sahasında gerçekleştirilen duada vatandaşlar, ellerini açarak kuraklığın sona ermesi, kazasız, afetsiz kar ve yağmur yağması ve bolluk, bereket için Allah'a dua etti. Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri ve Müftülüğe bağlı imam hatipler tarafından okunan duanın ardından duaya katılanlara pilav ayran dağıtıldı. Mehmet Emin Meriç, katılan herkese teşekkür ederek, “Allah inşallah dualarımızı kabul eder. Bizlere hayırlı bereketler verir ve hayırlı mahsuller almamıza vesile olur. Burada bulunan tüm misafirlere ve köy halkına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

BU YIL KIŞ KURAK GEÇTİ

Köy Muhtarı Mehmet Gürkan ise, duaya katılan herkese teşekkür ederek, Cenabı Allah’tan hayırlı rahmetler dilediğini ifade etti. İlçe Müftüsü Yeniçeri, kış aylarının kurak ve yağmursuz geçmesiyle birlikte halktan talep geldiğini belirterek, “Kış ayları bitmesine rağmen kar ve yağmur yağmaması nedeniyle halkımız yağmur duası talebinde bulunuyordu. Böyle bir duaya ihtiyacımız vardı. Bu vesileyle bu duayı Kılıçköy’de yapmış olduk. Tüm köy halkına ve katılanlara teşekkür ediyoruz. Duaların devam etmesi gerekiyor. Bu konuda isteği olan herkesten böyle dualar bekliyoruz. Bu duaları genelde nisan veya mayıs aylarında yapıyoruz. Ama bu yıl kış kurak geçtiğinden dolayı bu zamanda da yapmamız uygundur. Katılan herkese ve Mehmet Emin Bey’e çok teşekkür ediyorum, duamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ