CHP'nin listesini Aleviler de beğenmedi

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda yaşanan liste savaşlarında tam sular duruluyor denirken, listeye bir tepki de ilçede ikamet eden Alevi vatandaşlardan geldi. Çerkezköy Beylice DüğÃ

GÜNDEM 24.02.2014 17:31:00 0
CHP

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi ile CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı arasında yaşanan liste krizine, Çerkezköy’de ikamet eden Alevi vatandaşlar da dahil oldu.

 

HER SEÇİM DÖNEMİNDE AYNI SORUN

Önceki gün Beylice Düğün Salonu’nda bir araya gelen Aleviler adına konuşan Daimi Kaya, “Seçimler öncesi beklenmeyen gelişmeler yaşandı. Biz de Alevileri bir araya getirip konu hakkında bilgilendirmek istedik” dedi. “Bizi bölük pörçük sanmayın. Biz bir araya gelmesini de, tepki göstermesini de biliriz” diyen Kaya, “Aleviler her seçim döneminde aynı sorunu yaşıyor. Sadece seçim döneminde konuşuluyor. Biz yalnızca seçim döneminde hatırlanacak kadar örgütsüz değiliz” diye kounştu.

 

BİZİM OYUMUZU HEP CEPTE GÖRDÜLER

Alevilerin siyasetin içinde yer almasından birilerinin rahatsızlık duyduğunu öne süren Daimi Kaya, “CHP’nin meclis üyeliği için oluşturduğu listeye baktığımızda Alevilerin dışarıda bırakıldığını görüyoruz. Alevilerin büyük çoğunluğu CHP’ye oy veriyor. Fakat temsil edilmiyorlar. Yapılan bu haksızlık sadece Alevilere değil, ilçe teşkilatına da yapılmış bir haksızlıktır. Bizim oyumuzu hep cepte gördüler. Örgütsüz bir toplum olduğumuz sürece aynı sorunları yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

YAŞANAN MAHRUMİYET, ÖN SEÇİM ÖNCESİ KENDİNİ HİSSETTİRMİŞTİ

CHP’nin, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan, halkın partisi olduğunu kaydeden Ali İhsan Yalçın da oluşturulan listeye tepki gösterdi. Çerkezköy’ün bölgenin en büyük OSB’sine sahip olduğunu kaydeden Yalçın, “Yaşanan bu tür olumsuzluklar hem partimize hem de partililerimize güç kaybettiriyor. Bizim partimiz halkın her kesimini kucaklamayı ilke edinmiştir. Listede yaşanan mahrumiyet, ön seçim öncesi kendini hissettirmişti. Aday adaylarının hepsi önseçime katılamadı. Listeye giremeyen aday adaylarının CHP’nin gücünü bölmeme çabaları halkın takdirini topladı” dedi.

 

TRAKYALI DEĞİLİZ DİYE BİZE SIRTINI ÇEVİRDİ

Geçmişte CHP’de Başkanlık yapan birinin, partinin Çerkezköy’de en yetkili organı olma heyecanına kapılmasını demokratik olmayan bir davranış olarak nitelendiren Yalçın, “Trakyalı olmadığımız için adayımız bize sırtını çevirdi. Biz yıllarca demokrasiye olan bağlılığımızla hizmet ederken, bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız insanlar listede karşımıza çıktı. Bugüne kadar neredeydiler, seçilirlerse nerede olacaklar?” diye sordu. İlçe Seçim Kurulu’na verilen listenin, Vahap Akay’ın topluma ne kadar uzak durduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Yalçın, “İtirazımız demokratik olmayan bu tür davranışlaradır” dedi.

 

 

 

 

KÖR MENFAATLERDEN UZAK DURACAĞIZ

Listeye tepkisini gösteren Kasım Ağdağ da “Biz kendimizi ciddiye almazsak kimse de bizi ciddiye almaz” dedi. Anadolu Aleviliğinin kul olmaktan uzak olduğunu söyleyen Ağdağ, “Anadolu Aleviliği aydın, çağdaş fikirlidir. Biz CHP’nin iktidar olması için mücadele ettik. Biz siyaset yapmak istiyoruz. Kimsenin sponsoru değiliz. Alay edilircesine siyasetin dışında bırakıldık. Bizlere haksızlık yapıldı. Dışlayıcı, kör menfaatlerden uzak duracağız. Bu zamana kadar nasıl yıkılmadan, yalakalaşmadan yaşadıysak yine öyle yaşayacağız” dedi.

 

 

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ