Dinç, "Belediye kapısı yandaşa değil, vatandaşa açık olacak"

"Genel Başkanların Değil, Halkın Adayı" sloganıyla yola çıkan ve 30 Mart yerel seçimleri kapsamında Çerkezköy Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ekren Dinç, il

GÜNDEM 23.02.2014 21:17:00 0
Dinç,

ANKARA’DA DAYIN OLMALI

Kendisini bu süreçte yalnız bırakmayan hemşerilerine ve ailesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ekrem Dinç, “Bir siyasi partiden aday olabilmek için 2 sınavdan geçmeniz gerekiyor. Bunlardan ilki Ankara’da dayınız olması gerekiyor. 2’ncisi ise siyasi partinin ilçe teşkilatında siyasi pazarlıklara gireceksin. Eğer bunu da geçersen aday gösterilirsin. Fakat ben, tüm bu pazarlıkların dışında kalarak bağımsız bir şekilde aday oldum. Şayet seçilirsem, Çerkezköy Belediyesi’nin kapıları, yandaşa değil, vatandaşa her zaman açık olacaktır” dedi.

 

 

 

 

ALTYAPI SORUNLARI HALA ÇÖZÜLEMEDİ

Çerkezköy’ün tüm kaynaklarının vatandaş için eşit bir şekilde kullanılacağını ifade eden Ekrem Dinç, “Mevcut yönetimler, altyapı, su ve yol sorunlarını bu zamana kadar çözemedi. Eğer seçilirsem ilk işim bu sorunları çözmek olacak” dedi. Mahalle komisyonları kuracağını söyleyen Dinç, “Yıllardır Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikaların atıklar nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadık. Eğer seçilirsem ilk işim halkın sağlığını tehdit eden tüm sorunları ortadan kaldırmak olacaktır. Bu kapsamda ilçedeki STK’lara koordineli bir şekilde çalışacağız” diye konuştu.

 

RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALLERİ İNŞA EDECEĞİZ

Başkanlığa seçilmesi halinde çiftçilere gereken tüm kolaylıkların sağlanacağını ifade eden Ekrem Dinç, “Ailelerimzin güzelce vakit geçirebileceği park alanları oluşturacağız. Daha ucuz elektrik kullanımı için Rüzgar Elektrik Santralleri inşa edeceğiz. Bu santral kendisini 1 yılda amorte edecektir” dedi. Engelli doğmanın suç olmadığını söyleyen Dinç, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına göz yummak büyük bir suçtur. Seççilmem halinde engellilerimize özel sosyal yaşam alanları oluşturacağıma söz veriyorum” dedi.

 

ZATEN 10 YILDIR BURAYI SİZ YÖNETMİYOR MUYDUNUZ?

Çerkezköy genelindeki kimsesiz vatandaşlar için barınma ve aş evi kurmayı vaadeden Dinç, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek tüm okullara birer özel güvenlik görevlisi tahsis edilmesini sağlayacağım. Bu saydıklarım hayal ürünü değildir. Eğer istenilirse bal gibi de yapılabilir” dedi. Diğer Belediye Başkan Adaylarının bugüne kadar ‘projelerim var’ diyerek meydanlarda dolaştığına dikkat çeken Dinç, “Madem projeleriniz vardı da, bu zamana kadar neredeydiniz. Zaten 10 yıldır burayı siz yönetmiyor muydunuz?” diye sordu. Ekrem Dinç’in konuşmasının ve Seçim İrtibat Bürosu’nun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Ekren Dinç ve destekçileri konvoy yaparak adeta Çerkezköy’de gövde gösterisi yaptılar.        

 

Haber / Gökhan YILMAZ