Vali Kemelek son yolculuğuna uğurlandı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer uyuşmazlığı nedeniyle vefat eden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, memleketi Çorum'un İskilip ilçesinde toprağa verildi. Kemelek için

GÜNDEM 23.02.2014 21:01:00 0
Vali Kemelek son yolculuğuna uğurlandı

BAKAN DA KATILDI

Sivas Valiliği’nde düzenlenen törenin ardından Vali Zübeyir Kemelek’in cenazesi önceki gün akşam saatlerinde karayoluyla Çorum’un İskilip ilçesine getirildi. Atıf Hoca Devlet Hastanesi morgundan dün sabah saatlerinde alınan Vali Kemelek’in cenazesi son kez baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Kemelek’in Türk bayrağına sarılı tabutu Ulu Cami'ye getirildi. Cenazeye İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldı. Bakan Ala'yı taşıyan helikopter İskilip İlçe Stadı'na iniş yaptı. Ala'yı Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

 

GÜLBABA MEZARLIĞI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Ala daha sonra Kemelek'in cenaze namazı için Merkez Camii'ne hareket etti. Tören alanında bir süre bekleyen Bakan Ala, burada vatandaşla tokalaştı. Bakan Ala, daha sonra Vali Kemelek'in oğulları Doğan Kemelek, Emre Kemelek'e başsağlığı diledi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, eski İçişleri Bakanı ve Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Valisi Sabri Başköy ile Adana, Kırşehir, Çankırı, Rize, Bursa, Bitlis, Sakarya, Kırıkkale valileri ile Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, mesai ardaşları ve binlerce vatandaş katıldı. Vali Kemelek’in cenazesi Ulu Cami’de öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Gülbaba Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ