Ertem, "Tüm Çerkezköy'ü kucaklayan bir liste hazırladık"

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 18 Şubat Salı günü İlçe Seçim Kurulu'na sunulan meclis üyesi aday listesinde yer alan isimlerle, İlçe Teşkilatı Binası'nda önceki gün saat 18.00?

SİYASET 21.02.2014 15:33:00 0
Ertem,

LİSTEMİZİ 18 ŞUBAT’TA TESLİM ETTİK

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Selda Yeşil, meclis üyesi adaylarını kamuoyuna tanıtmak için bir araya geldiklerini söyledi. 26 Ocak’ta adaylığının kesinleştiğini anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise yoğun çalışmalar neticesinde 18 Şubat’ta meclis üyesi listesini İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettiklerini ifade etti. Oluşturulan ekip ile seçimlere hazırlanacaklarını kaydeden Ertem, “Oluşturduğumuz liste partimizin zorunluluğundan kaynaklanarak hazırlanan bir liste değildir” dedi. Hazırladıkları liste ile hem vizyonlarını hem de 5 yılda neler yapabileceklerini herkese göstereceklerini ifade eden Ertem, “Listenin ilk sırasında yer alan Ömer Kılınç, 40 yıldır Çerkezköy’de yaşıyor. Onun Çerkezköy’e verdiklerini herkes biliyor. Kimse onu bir partinin ambalajına sokup bunu sunamaz. Ömer Kılınç’ın Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a vereceği çok şey olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

 

 

 

BİZİ KIRMADI, YANIMIZDA YER ALDI

İlçe Seçim Kurulu’na sunulan listenin ikinci sırasında Çerkezköy Belediye eski Başkanı Remzi Garip’in yeraldığını kaydeden Ertem, “Kendisi Çerkezköy’de 5 yıl Belediye Başkanlığı yaptı. Onun da Çerkezköy’deki makamlardan bir beklentisi yok. Onun da bir borcu var. Bunu da en iyi yapabileceği yerin bu kadro olduğu düşüncesi ile bizi kırmadı, yanımızda yer aldı. Listede yer alan Şükrü Dumanlar da 20 senedir Çerkezköy’ün en büyük mahallesinde muhtarlık yapıyor. Biz böyle bir teklif yapmasaydık belki muhtarlığa devam edecekti. Biz onun hizmetlerini meclis üyesi olarak devam ettirmesini arzuladık. Bu çatı, Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a hizmet etme birlikteliğidir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK ADINA ÇOK ŞEYLER YAPTIK

Çerkezköy’ü 2019’a ve 2023’e en iyi şekilde hazırlayabilecek, ilçedeki tüm hemşeri gruplarını en iyi şekilde temsil edebilecek bir liste hazırladıklarına dikkat çeken Ertem, “İlçemizde 10 yıldır AK Parti belediyeciliği var. AK Parti’nin misyonundan diğer partiler de etkileniyor. Şehirlerin birçok atılım yaptığını gözlemliyoruz. Artık kimlik sahibi kentler oluşturmak durumundayız. Çerkezköy’de bu kolay olmadı. 93 harbi ile Çerkezköy oluşmaya başladı. 1970’li yıllara kadar aynı şekilde gelen, 1970’lerden sonra sanayinin gelişmesi ile birlikte göç alan ve yeni demokrafik yapı oluşan bir kent. Dolayısıyla baskın bir kültürü yok” dedi.  Gelecek nesillere aktaracakları bir kültürü oluşturmanın başlangıcında olduklarını söyleyen Ertem, daha işin başında olduklarını ifade etti. Ekip olarak önemli atılımlar yapmaları gerektiğine dikkat çeken Ali Ertem, “Yeni bir kültürü, misyonu oluşturacak belediyeciliği oluşturacağız. 10 yıldır sosyal belediyecilik adına çok şeyler yaptık. Bundan sonra çok daha geniş, projelendirerek sosyal belediyeciliği daha da genişleteceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

 

 

 

ONUN YAPTIKLARINA VE BUNDAN SONRA YAPACAKLARINA KEFİLİM

Oluşturdukları liste ile bilgi, birikim, donanım, gençlik, dinamiklik ve enerjinin bir araya toplandığını kaydeden Ali Ertem, “Bu liste 30 Mart’a kadar vatandaşların teveccühüne mazhar olacaktır. Yönetime gelerek 5 yıl boyunca ilçe halkına hizmet edecektir. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ertem’in konuşmasının ardından tüm meclis üyesi adayları tek tek tanıtıldı. Çerkezköy sanayisinin duayen ismi Ömer Kılınç, tüm Çerkezköylüleri sevdiğini belirterek, “Sizlerin de beni sevdiğini biliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bizim için çok önemli. Bu ekip inşallah projesi olan, birlik beraberliği olan, çalışkan bir ekip olacak. Buna inandığım için ve 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem’in başarısının devam etmesi için buradayım. Onun yaptıklarına ve bundan sonra yapacaklarına kefilim” dedi. Ali Ertem’in listesinde 2’nci sırada yer alan Remzi Garip ise siyasetin hizmet aracı olduğunu belirterek, “Amaç hizmettir. Allah bize halka hizmet etme şansı tanıdı. Bu millete hizmet etmek istiyoruz” dedi. Toplantıya meclis üyesi adayları ve partililer katılırken, meclis üyesi aday listesinde yer alan Nuran Yeşil ise, kadın kolları ile saha çalışmasında olduğu için aday tanıtım toplantısına katılamadı.

 

 

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ