CHP'de kılıçlar çekildi

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis Üyesi Aday Listesi'nin son anda CHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından değiştirilmesi iddiası üzerine yaklaşık 50 kiÅ

GÜNDEM 20.02.2014 15:23:00 0
CHP

CHP’Yİ BİTİRİYORLAR

CHP Çerkezköy İlçe Belediye Meclis Üyesi adaylarının son anda CHP Tekirdağ İl Başkanlığı ve CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ile Emre Köprülü tarafından değiştirilmesi iddiasına kızan CHP Çerkezköy İlçe yönetimi, yaklaşık 50 kişilik gurup ile CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’na geldi. CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nda tepkilerini sert bir şekilde yansıtan CHP Çerkezköy heyeti ile Tekirdağ İl yönetimi arasında tartışma çıktı. CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık’ın istifasını istediği iddia edildi. Konuyla ilgli açıklamalrda bulunan CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyelerinden Müslüm Özdemir, “Emre Köprülü, Recep Palabıyık, Faik Öztrak şeytan üçlüsü, Çerkezköy’de ve Tekirdağ’da CHP’yi bitiriyor. Bunu bütün CHP’liler bilsin. Babam dedem bütün ailem bu partiye oy verdi. Bende oy verdim. Ben bu partinin taraftarıyım” dedi. 

 

 

 

 

YARIN İSTİFAMIZI SUNUYORUZ

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyelerinden Ali Kaçmaz ise yaptığı açıklamada “Burada olmamızın tek sebebi Çerkezköy’de İlçe örgütünün hazırladığı belediye encümen üyesi listesinin hiçe sayılması, Belediye Başkan Adayı’nın kendi listesini İlçe Seçim Kurulu’na sunmasıdır. CHP ile alakası olmayan insanlar ilk 15’e girdi. Bütün CHP ilçe örgütü hiçe sayıldı. 10 yıldan beri bu partiye hizmet ediyorum.  Adaylığı açıklandıktan sonra bir gün gelip destek istemediler. Biz de teşkilat olarak kendisini yalnız bırakıyoruz. İstediğini yapabilir. Arkasında değiliz. İstifamızı da yarın sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

İLÇE ÖRGÜTÜNÜ ÇİĞNEYEREK KENDİ BAŞINA LİSTE YAPMIŞ

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ise CHP Tekirdağ İl Başkanlığı çıkışında yaptığı açıklamada, “Biz Çerkezköy İlçe Yönetimiyiz. Bende İlçe Başkanıyım. Belediye Başkan Adayı kendi başına örgütü çiğneyerek liste yapıp, bu listeyi İlçe Seçim Kurulu’na verdi. Burada İl Başkanlığını da kendi işlerine alet etti. Herhangi bir art niyetli olay yok. Biz geldik tepkimizi koyduk. İl Başkanımıza söyledik. O da bizi iyi bir şekilde karşıladı. Gidiyoruz. İstifalar söz konusu değil” dedi. İlçe Başkanı Saim Özkan’ın konuşmasını yaptığı esnada tepkilerini dile getirmeye devam eden Çerkezköy ilçe örgütü üyelerini susturması da dikkatlerden kaçmadı. Kendisine telefonla ulaşılan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, ‘bu gece yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapacak mısınız’ sorusuna, “Hayır Teşekkürler” yanıtını vererek, telefonu basın mensuplarının yüzüne kapadı.

SEÇİMLERİ KAYBEDERSEK SORUMLUSU ÖZTRAK’TIR

Konuyla ilgili kendisine daha sonra telefonla ulaştığımız CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, pazartesi günü Belediye Meclis Üyesi Adaylığı için liste hazırlama yetkisinin kendisine verildiğini belirterek, “Fakat, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak tarafından başka bir yetki belgesi çıkartılarak uçakla İl başkanlığına gönderildi. Sabah İl başkanı yetki belgesini alıp Vahap Akay ile birlikte hazırlanan listeyi sunmuş. Bizim ilçe örgütümüzden kimsenin haberi yoktu. İlçe örgütümüz adeta dışlandı. Arkadaşlar kendi başına liste hazırladılar. Eğer Çerkezköy’de seçimi kaybedersek bunun en büyük sorumlusu Faik Öztrak, İl Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkan Adayıdır. Biz her şeye rağmen ilçe örgütü olarak Çerkezköy’de seçimi kazanmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ