Ünlü tiyatrocu Volkan Tan Kapaklı'da

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Volkan Tan, Açı Dershanesi öğrencilerine yönelik "Tiyatro Semineri" vermek için dün Kapaklı'ya geldi.

GÜNDEM 19.02.2014 18:15:00 0
Ünlü tiyatrocu Volkan Tan Kapaklı

RİCAMIZI KIRMAYARAK KAPAKLI’YA GELDİ

Açı Dershanesi velilerinden Gülsay Özkan Oğuz, kendisinin kaleme aldığı üç oyunun sahnelenmesi için Açı Dershanesi Kapaklı Şube Müdürü Demet Kurucu ile görüştüğünü belirterek, “Müdürümüz, bu tarz sosyal aktivitlerin öğrencilerin gelişimine ve eğitimine faydalı olacağını belirterek kabul etti. Ben de ilk iş olarak çocuklara tiyatronun ne olduğu konusunda eğitim vermesi için aynı zamanda eski bir dostum olan Volkan Tan’ı aradım. Kendisi ricamızı kırmayarak Kapaklı’ya geldi ve öğrencilerimize tiyato hakkında eğitim verdi” dedi.

 

 

 

 

1 AYDA 3 OYUNU HAZIR HALE GETİRECEĞİZ

Volkan Tan’ın Açı Dershanesi öğrencilerine ‘Tiyatro nedir?’, ‘Kimler tiyaro yapabilir’ ve ‘Tiyatronun faydaları nelerdir’ konulu eğitim veren ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Volkan Tan, öğrencilere 3 saat boyunca oldukça neşeli bir ortamda eğitim verdi. Yazdığı üç oyunun da oyuncu koçluğunu gönüllü olarak kendisinin yapacağını ifade eden Gülsay Özkan Oğuz, “Volkan Tan, zaman zaman bizzat gelerek çalışmalarımızda bizimle birlikte olacak. Amacımız bir ay içinde 3 oyunu da sahnelemeye hazır hale gelmek” dedi. Dershane Müdürü Demet Kurucu da kendilerini kırmayıp Kapaklı’ya gelen Volkan Tan’a ayrıca teşekkür etti.   

 

VOLKAN TAN KİMDİR?

Volkan Tan, 13 yaşında yazmış olduğu ‘’Yetimler Koğuşu’’ adlı eser ile ilk yazarlık tecrübesini yaşadı. Ardından yazdığı ‘’Bırak Ben Ağlarım, Beni de Sev, Uyuşturucuya Hayır, Öğretmenim, Şaban Yuvada, Ben Kimsesizim’’ adlı eserler ile yazarlıktaki becerisini geliştirdi. Aynı zamanda yazdığı oyunları yöneten ve yönetmenlik konusunda da kendine has bir tarz oluşturan Tan, yazdığı ve yönettiği oyunlarda da kendisine rol vererek 3 işi bir arada yapmayı başardı. 16 yaşına geldiğinde yazdığı ‘’Anne Sevgisi’’ adlı oyun, geniş bir kitleye hitap ederek büyük bir yankı uyandırdı. Tan, hem yazdığı, hem yönettiği, hem de rol aldığı oyun ile yılın çocuk oyunu ödülüne layık görüldü. İstanbul Sanat Tiyatrosu’nda Devlet Sanatçısı Nejat Karakaş nezaretinde, SOTER tiyatrosunda Selahattin Fırat nezaretinde ve Yeşilçam sanatçıları ekran tiyatrosunda da Kadir Kök nezaretinde oyunculuk hayatına devam eden Tan, ‘’Barış ve Özgürlük’’, ‘’Muhtar Amca’’, ‘’Altın Bilezik’’, ‘’Ağlat Beni Güldürme’’, ‘’Gökyüzünü Kurtaralım’’ gibi eserlerde sergilemiş olduğu performans ile çıktığı her turnede izleyici kitlesini genişletti. Oyunculuğunun yanında yeni eserler yazmaya da devam eden Tan, ‘’Kedimin Günlüğü’’ ve ‘’Polis Ağabey’’ adlı oyunlar ile büyük beğeni topladı. 2012 yılında yönetmenliğini Mustafa Görgün’ün yaptığı 22 kişilik dev bir kadronun yer aldığı ‘’Cehenneme Git’’ adlı eser ile yılın oyunu ödülüne layık görüldü. Volkan Tan’ın bir de şiir kitabı var.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ