"Hala CHP'liyim" dedi, DSP'den aday oldu

Edirne Belediye Başkanı ve Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, seçim listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu.

SİYASET 19.02.2014 14:54:00 0

PARTİMDEN İSTİFA ETTİRİLDİM

Yüksek Seçim Kurulu’na seçim listesini sunan Başkan Sedefçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ben hala CHP’liyim. Halen CHP’li olduğumu herkese söylüyorum, bundan onur ve şeref duyuyorum. Ben partimden istifa ettirildim. Edirne’de 18 tane mahalle muhtarımıza genel başkan tarafından söz verildiği halde, vekilimizin kesin sözleri olduğu halde bizi aday göstermediler. Halka rağmen politika yaptılar. Edirne halkını sanki güdülecek konuma getirdiler. Kimi koysak biz geliriz anlayışına girdiler. Edirne halkının bu yönetim anlayışına gereken dersi vereceğini düşünüyorum. Ben bir başka partiye değil de DSP’ye geçerek Atatürkçülüğümü, Cumhuriyet değerlerime saygımı, sevgimi, sahiplenme duygumu, çağdaşlığımı ve laikliğimi gösterdim. Ben inanıyorum, inşallah Edirne hainlere gerekli dersi verecektir. Edirne çağdaşlığına, cumhuriyetine sahip çıkacağını düşünüyorum” dedi.

 

BAKARSINIZ SEÇİMDEN 3-5 AY SONRA DSP İLE CHP BİRLEŞİR

Başkan Sedefçi, “İnşallah Türkiye’de seçimlerden sonra yeni bir oluşun ortaya çıkar. DSP ile CHP’nin beraberliği birlikteliği ortaya çıkar. Çok daha güçlü bir sol halktan yana emekten yana, bir anlayış ortaya çıkar. Bunu için uğraşacağız. Bakarsınız seçimden 3-5 ay sonra DSP ile CHP birleşmiş olarak o kutsal yuvada beraber olma şansını yakalamış olabiliriz. Ben bu duygularla Edirne için aday oldum, 20 yıllık deneyimim olduğu için aday oldum. Dürüstlüğümün kanıtlandığını bildiğim için aday oldum, Edirne’nin bu hainlere, cevap vereceği için aday oldum ve halkın Hamdi’si oldum. Halkın Hamdi’si olarak devam edeceğim ve sonuna kadar da bu hainlerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuçta dürüstlüler, vefalılar, onurlular galip gelecektir” diye konuştu.

 

İŞTE SEDEFÇİ’NİN LİSTESİ

DSP Merkez İlçe İl Genel Meclisi Asil Üye Adayları İnanç Haseki, Ayhan Dağlı, Sami Çakırlar, Muzaffer Akgün, İlhan Destere, Mustafa Özeken olarak geösterildi. DSP Merkez Belediye Meclisi Asil Üye Adayları ise şunlar: “Bahar Koman, Bekir Alamut, Nihan Akdere, Hümeyra Akgüç, İbrahim Adada, Yalçın Günal, Sebahattin Döşlü, Alptekin Kıyunat, Seyfi Çetinkaya, Aykut Demirkol, Ali Taşkıran, Erkan Benzerli, Cemil İpek, Remzi Araz, İsmail Aslan, Cüneyt Erginler, Halil Yavuz, Ali Düğme, Egemen Gültekin, Necat Çetin, Tekin Sökmen, Erdinç Sengör, Mehmet Baldırancı, Nazmi Çelik, Türkan Baştürk, Sedat Küçükarda, Cevat Çaylak, Güney Bayraktar.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ