Lojistik Köy'e 35 bin TL'lik bütçe

Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Çorlu'da 'Lojistik Köy' kurulmasına ilişkin fizibilite çalışması yapılacağı belirtildi.

GÜNDEM 13.02.2014 16:19:00 0
Lojistik Köy

SÖZLEŞME İMZALANDI

 

Trakya Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde destek almaya hak kazanan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na ait ‘Çorlu Lojistik Köy’ projesinin sözleşmesi 11 Şubat’ta Ajans merkez hizmet binasında imzalandı. İmza töreninde TRAKYAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İbrahim Karagöz hazır bulundu. Proje kapsamında, Çorlu’da kurulması öngörülen ‘Lojistik Köy’ün konumu, büyüklüğü ve kapasitesiyle ilgili çalışmaların yanı sıra ilgili bakanlıklarla iletişime geçilerek ‘Lojistik Köy’ çalışmalarına ivme kazandırılması planlanıyor. 

 

BÜTÇENİN TAMAMI AJANSÇA FİNANSE EDİLECEK

 

Proje, sanayinin yoğun olduğu Çorlu’da faaliyet gösteren firmaların uluslar arası düzeyde sürdürülebilir rekabet edebilmesini sağlayacak. Uzun vadede bölgenin lojistik altyapısı ve bölge ekonomisinin gelişimine katkı sunacak. 35 bin 400 TL’lik bütçesinin tamamı Ajansça finanse edilecek. Projeyle Çorlu’da kurulması öngörülen ‘Lojistik Köy’e ilişkin bir fizibilite raporunun hazırlanması ve raporun bölgedeki kurum ve kuruluşlarla paylaşılması hedefleniyor.

 

Haber / Menşure KARDEŞ