"TBMM için onur meselesi olmalı"

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu 'Ölümünün 5. yıl dönümüne yaklaştığımız Merhum Şehit Muhsin Yazıcıoğlu suikastıyla ilgili sır perdesi hala açıklıÄ?

SİYASET 13.02.2014 16:04:00 0

BÜTÜN DETAYLARI İLE AYDINLATILMALI

 

Alpaslan Cankaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümün geçen zamana rağmen aydınlatılmadığını ifade ederek, "25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen bu olayın ardından geçen yıla rağmen aydınlatılamamasının büyük bir acı olduğu aşikârdır. Ne hikmetse aradan geçen bunca zamana rağmen, konu bütün yönleriyle aydınlatılamadı. Gerek ülkemiz kamuoyu ve gerekse camiamız, bu olayın gündelik açıklamalarla geçiştirilmek yerine bütün detaylarıyla aydınlatılmasını beklemektedir. Esasen Adnan Kahveci, Eşref Bitlis, Turgut Özal gibi birçok kişinin vefatları da hatırlanacağı gibi, bir dizi soru işaretleriyle doludur. Geçen her günde, merhum Muhsin Yazıcıoğlu' nun vefat ettiği kazanın, aslında suikast olduğu şüphesi nettir. Bu sır perdesinin bir an evvel aralanması gerekiyor” dedi.

 

NE OLURSA OLSUN BU OLAYIN ÜSTÜNE GİDECEĞİZ

 

Kendisini milletine adayan bir dava adamının vefatındaki kuşkuların açığa çıkarılması gerektiğini açıklamada belirten Cankaloğlu, TBMM için bir onur meselesi olmalısı gerektiğini söyledi. Alpaslan Cankaloğlu “Ancak üzülerek görüyoruz ki, tam tersine olay unutturulmaya ve gündemden düşürülmeye çalışılmaktadır. Acımız ilk günkü gibi tazedir. Olaydan sonraki kaza yerini arama fiyaskosunu da unutmadık. Her ne kadar helikopterin kazayla düştüğü söylense de, kaza yerine gitmekte olan ekiplerin engellendikleri ve yanlış yerlere yönlendirdikleri aşikârdır. Bu sebeple sorumlularının halen bulunamaması ve hesap sorulmaması, kamuoyunun hukuka olan güvenini sarsmaktadır. Olayın bir an önce bütün yönleriyle ortaya çıkarılarak, herkesin kafasındaki soru işaretlerinden kurtulması için, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ne olursa olsun bu olayın üstüne gideceğimizi ve sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.

 

Haber / Emine LALE