Karaman "Bilgi kalkınmanın olmazsa olmazıdır"

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu(MYO) tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında kurulan mekatronik laboratuvarı ile yenilenen elektronik ve bilgisayar laboratuarlarÄ

GÜNDEM 13.02.2014 15:56:00 0
Karaman

BİLGİYİ ÜRETEN ÜNİVERSİTEDİR

 

İpsala MYO’nda gerçekleştirilen açılışa İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman, İpsala MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Hayati Arda, konuklar ve öğrenciler katıldı. Laboratuvarların açılışında konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman, açılan ve yenilenen laboratuvarların İpsala’da önemli bir eksiği giderdiğini söyledi. Bilginin kalkınmanın olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Karaman, "Bilgiyi üreten de üniversitedir. Bu nedenle üniversiteler ile iş birliğine önem veriyoruz. İpsala MYO’nun projesi de bu iş birliğinin güzel bir örneği oldu. Projenin İpsala ve çevre ilçelerdeki sanayicilere de hizmet verecek olması en büyük mutluluğumuz. Projelerin hayata geçirilmesinden çok yaşatılabilmesi önemlidir. Bu anlamda sürdürülebilirliğe dikkat çekmek istiyorum. Kurulan laboratuarların İpsala ve çevresine hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

 

LABORATUVARLARIN ALT YAPISI İYİLEŞTİRİLDİ

 

Trakya Kalkınma Ajansı’nın açtığı 2012-2013 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen 'İpsala MYO Laboratuvarlarının Bölge Sanayicileri’nin Teknik Eğitim ve Ar-Ge İhtiyaçlarını Karşılayacak Şekilde Modernizasyonu' adlı proje ile okulun elektronik ve bilgisayar laboratuvarları yenilendi. Ayrıca okul bünyesine bir mekatronik laboratuvarı da katılmış oldu. Proje ile İpsala ve çevre ilçelerde bulunan sanayici ve üreticilerin teknik eğitim ve Ar-Ge ihtiyaçlarının karşılanması, hâlihazırda verilmekte olan eğitimlerin kalitesinin yükseltilmesi ve verilen uygulamalı eğitimlerin çeşitlendirilmesi amaçlanıyor. 50 bilgisayar kapasiteli bilgisayar laboratuvarının alt yapısı iyileştirilirken, laboratuvar, elektronik devre tasarım, test ve analizi, temel Office eğitimleri, CAD, CAM yazılımları, yazılım geliştirme konularında eğitime hazır hale getirildi. 40 öğrenci kapasiteli elektronik laboratuvarında, 6 adet asenkron motor kumanda eğitim setinin eksiklikleri giderildi ve modernize edildi. Ayrıca 1 adet asansör eğitim seti, 1 adet yürüyen bant eğitim seti ve 1 adet masaüstü PCB prototip makinesinin laboratuvar envanterine katılması sağlandı.

 

189 BİN TL TRAKYA KALKINMA AJANSI TARAFINDAN KARŞILANDI

 

Kurulan mekatronik laboratuvarı ile birlikte İpsala MYO, 2 adet çift yönlü pnömatik ve elektro-pnömatik eğitim seti ile 8'er kişilik gruplar halinde pnömatik-elektropnömatik kumanda ve PLC eğitimleri, 10 adet küçük boyutlu bilgisayar ile PLC'lerin programlanması, 6 adet modüler üretim istasyonları ile model üretim tesisi üzerinden gerçek uygulamaya dayalı eğitim imkânına kavuşmuş oldu. Toplam bütçesi 290 bin TL olan projenin 189 bin TL’si Trakya Kalkınma Ajansı Tarafından karşılandı. Kurulan ve modernizasyonu yapılan laboratuvarlarda her yıl elektronik ve otomasyon bölümü programlarına kayıtlı 100 öğrencinin öğrenim göreceği ve yaklaşık 170 bölge sanayi ve üreticisinden tahmini olarak 300 teknik personelin eğitilmesi bekleniyor.

 

Haber / Menşure KARDEŞ