Sancak, ETSO meclisine konuk oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürü Erdinç Sancak, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na konuk oldu.

GÜNDEM 13.02.2014 15:54:00 0
Sancak, ETSO meclisine konuk oldu

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Meslek Komite Başkanları ve üyelerinin de katıldığı, Meclis Başkanı Mehmet Eren Başkanlığında ETSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısına konuk olan Edirne Bölge Müdürü Erdinç Sancak, kurumsal işbirliği ziyaretleri yaptıklarını söyleyerek, iş adamlarına Türkiye İstatistik Kurumu'nun çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Edirne Bölge Müdürü Sancak, Meclis ve Meslek Komite üyelerine TÜİK'in genel yapısı, Bölge Müdürlüğü’nün görevleri, görev alanları hakkında bilgi verdi.

 

İSTATİSTİK HAYATIMIZDA HER ALANDA YER TUTMAKTADIR

 

Erdinç Sancak, bilgi ve istatistiğin önemi ve resmi istatistik programları ve istatistiğin gelişimi konularına da değinerek, “Türkiye İstatistik Kurumu ülkemizde sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda çalışmalar yaparak, kullanıcıların hizmetine sunmakta ve ülke genelinde makro düzeyde plan ve programlar yapmaktadır. Biz TÜİK olarak resmi istatistik programı sürecine ilk kez 2007-2011 döneminde geçtik. İkinci dönem ise 2011-2016 yıllarını kapsamakta. Daha önce ülkemizde resmi istatistik programı yoktu. Genel olarak baktığımızda istatistik gerçekten hayatımızın hemen hemen her alanında yer tutmakta. Bu tür çalışmalar geçmişi anlamak, bu günü yönetmek ve geleceği planlamak açısından tüm kurumlarımızı yakından ilgilendiriyor” dedi. 

 

BAZI ÇALIŞMALAR İNTERNET ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLECEK

 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, iş yerlerine yönelik olarak yapılan araştırmaların daha önce internet üzerinde geliştirilen çeşitli uygulamalar yoluyla ve ayrıca e-posta ve kağıt ortamında yapılmakta olduğunu söyleyen Sancak, dünyada ve Türkiye'de sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak, iş gücü ve zaman maliyetini en aza indirmek, zamanlı veri üretimi yapabilmek amacıyla ve Türkiye İstatistik Kanunun 8. maddesindeki hükmü çerçevesinde, iş yeri bazındaki araştırmaların bundan sonra sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütülmesine karar verildiğine dikkat çekti. Edirne Bölge Müdürü Erdinç Sancak toplantı sonunda Meclis Üyelerimizden gelen soruları da cevapladı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ