"İstifasını gözden geçirmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in istifasını değerlendirerek, 'Milletvekilimiz Turgut Dibek vermiş olduğu istifa kararını gözden geçirmeli'

SİYASET 11.02.2014 17:57:00 0

İKİ MİLLETVEKİLİ SEÇTİK

 

CHP Parti Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun açıklanması üzerine Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in istifa etmesinin ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı ve CHP Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Emin Halebak partisinin il başkanlığında basın açıklaması yaptı. Kesimoğlu'nun aday gösterilmesi ile birlikte Dibek'in de istifa etmesinin CHP'ye ihanet olarak adlandıran Halebak, "Amacımız yaptığımız mücadele en fazla oyu alacağımız adayları bulabilmek. O adaylarla seçime girmek ve yerel yönetimlerde maksimum oy alarak iktidarı alaşağı etmektir. Bu belirlemeler neticesinde parti ve MYK'dan geçerek onaylamış belediye başkanı adaylarımız, kendi seçim bölgelerinde çok fazla beğenildi ya da beğenilmedi, bunları hep birlikte başka platformda tartışabiliriz. İki milletvekili seçtik. Bu vekillerimizden bir tanesi Kırklareli Belediye Başkanı adayı olarak atandı. Diğeri de istifa ediyor" dedi.

 

CHP’YE BUNU YAPAMAZ

 

Genel merkezin vermiş olduğu kararı herkesin beğenmesi konusunda bir kaide olmadığını, kişisel olarak herkesin istediğini yapmasında özgür olduğunu fakat kitlesel hale dönüştürülmesinin yanlış olduğunu ifade eden Halebak, "İstifa eden milletvekilimiz Turgut Dibek ile konuştum. Bunun doğru olmadığını, kendisinin sadece merkez ilçenin milletvekili değil, tüm Kırklareli'nin milletvekili olduğunu, bu sürece katılmıyor olabileceğini, hatta süreçte haklı da olabileceğini söyledim. CHP'ye karşı bunu yapamayacağını seçmenlerine karşı bunu yapmaması gerektiğini söyledim. Bu kararını gözden geçirmesini istiyorum. Karara tepkisini koymamasını anlayışla karşılıyorum. Hiç kimsenin CHP'ye zarar vermesine izin veremeyiz. Kişisel davranışlar varsa bunları yapabilirler. Bunu kitlesel hale getirerek partiye karşı kullanmak en hafif söylemle ihanet olarak adlandırabileceğimiz şeylerdir" dedi.

 

Haber / Gökhan TEKER