Şimşek, "Fakülte için önce altyapı hazırlanmalı"

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş ile birlikte Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nu (ÇEMYO) ziyaret etti.

GÜNDEM 11.02.2014 17:26:00 0
Şimşek,

EKSİKLİKLERİ VE YAPMAMIZ GEREKENLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Dün saat 14.30’da gerçekleşen ziyarette Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş tarafından karşılanan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, ziyaretinde akademik kadroyla bir araya geldi. Meslek Yüksekokulları ve üniversiteye bağlı kurumları zaman zaman ziyaret ettiğini belirten Şimsek, “Bugün Çerkezköy’e Kaymakam Metin Kubilay’a ziyaret gerçekleştirdik. Bu vesile ile okulumuzu da ziyaret etmek istedik. Kurumlarımızın eksiklikleri ve yapmamız gerekenleri de müdürümüz ile değerlendireceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl, yapımı tamamlanacak olan yeni binamız ile eğitim ve öğretime başlamış oluruz. Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuzda toplam bin 180 öğrencimiz bulunmaktadır. İnşallah binamız bittiğinde öğrenci sayısında, bölümlerde, mekanlarda uygulamaları ile örnek bir yer olacaktır. Bu binanın yapımına destek veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e ve katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ALT YAPININ HAZIRLANMASI GEREKİYOR”

Basın mensuplarının “Çerkezköy veya Veliköy’de iletişim fakültesi açma fikri varmı?” sorusunu yanıtlayan Rektör Şimşek, “Bu fikir daha önce de gündeme geldi. Bukonuda nihai karar vermemiz gerçekten çok zordur. Kararı verecek merciler de çok farklıdır. Bunun için şüphesiz fakültenin alt yapısının hazırlanması, fiziki yapısı ve sosyal tesislerinin de hazırlanması gerekiyor. Nihai karar ise YÖK ve TBMM’nindir. Daha önce de Hukuk Fakültesi talebi oldu. Ona ilgi var. Henüz karar verilmedi. Yarın böyle bir şey olması için fiziki alt yapısının olması gerekiyor ve ondan sonra da bizim talep etmemiz gerekiyor. Yeni binamız yapıldıktan sonra ilgi gören programlarla ilgili de çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ