34 dernek yönetimiyle kahvaltıda buluştu

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu'da bulunan 34 hemşehri derneğinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

SİYASET 11.02.2014 16:07:00 0
34 dernek yönetimiyle kahvaltıda buluştu

5 SENEYİ GERİDE BIRAKTIK

 

Çorlu Divan Hotel'de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantı Çorlu'da bulunan 34 hemşehri derneğinin buluşmasına sahne oldu. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat ve basın mensupları da kahvaltılı toplantıda hazır bulundu. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, "Biz 5 seneyi hep beraber geride bıraktık. Zaman zaman sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kendi bölgesinde sivil toplum kuruluşlarıyla en fazla bir araya gelen, en fazla görüşen çok nadir belediyelerden bir tanesi olarak bunu gururla söylemek istiyorum” dedi.

 

‘ADIMIZ ÇORLU, SOYADIMIZ TÜRKİYE'

 

5 sene içerisinde Çorlu'da bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söyleyen Baysan, “Biliyorsunuz. ‘Adımız Çorlu, Soyadımız Türkiye' sloganıyla yola çıktık. Burada 34 hemşehri derneğimizin temsilcileri var. 81 ilden, 81 farklı kültürden insanların bir arada bu kadar huzurlu yaşadığı bir başka kent var mı onu da bilemem. Bunda siz hemşehri derneklerinin rolü büyüktür. Size büyük bir görev düşüyor. Memleketinizden biri iş, eğitim veya başka bir sebeple geldiği zaman sizin fikriniz çok önemlidir onlar için. Sizler çalışan insanın eninde sonunda mükafatını alacağını gösterdiniz. En önemlisi geldiğiniz gibi durmadınız. Çocuklarınızı okuttunuz. Ben 30 sene evvel Çorlu'ya gelmiş insanların çocuklarının doktor, muhasebeci, iş adamı, ticaret erbabı, başarılı bir kişi olarak görmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

 

NE YAPTIYSAK EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE YAPTIK

 

Çorlu'daki huzur ortamını sağladıkları için derneklere teşekkür eden Baysan, “Bugüne kadar yaptıklarımızı tek başımıza yapmadık. Sizin desteğiniz bizim için her zaman bir itici güç oldu. Ne yaptıysak el ele gönül gönüle yaptık. 5 sene boyunca şahsıma ve belediyemize gösterdiğiniz teveccühten dolayı teşekkür ediyor, hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum" dedi. Başkan Baysan'ın konuşmasının ardından hemşehri derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri söz alarak fikir ve önerilerini dile getirdiler. Toplantıda Çorlu Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ