"AK Parti'nin son kullanma tarihi doldu"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Veliköy'deki seçim bürosunun açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

SİYASET 10.02.2014 14:58:00 0

AK PARTİ SİYASET ÇÖPLÜĞÜNDEKİ YERİNİ ALACAK

 

Önceki gün saat 14.00’da gerçekleştirilen programa MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon, MHP Veliköy Belediye Meclis Üyeleri Sedet Göral ve Adem Yıldırım, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “Veliköy 1992 yılında belde olduğunda rahmetli Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’i getirmişti. Veliköy o gün verdiği sözlerin karşılığını 2009 yılında belediyeyi bize teslim ederek verdi. Ama emanete ihanet edenler ampule kaçtılar. İnşallah 30 Mart seçimlerinde verdiğiniz emaneti sizler oylarınızla geri alacaksınız. AK Parti 12 yılına girerken ülkeyi yandaş ve candaşlara soydurmaktan başka hiçbir şey yapmamıştır. Benim işçim, köylüm demesine rağmen sadece zenginlere hizmet ederek devleti soydurarak 12 yılına girdi. Sizlerin vereceğiniz oylarla AK Parti siyaset çöplüğündeki yerini alacaktır. Çünkü AK Parti’nin son kullanma tarihi dolmuştur” dedi.

 

“CEMAATİ KARŞILARINA ALDILAR”

 

AK Parti’nin, 2009 yılında başlattığı kardeşlik türküsü ile açılım sürecinde terörle mücadelede pkklıları azdırdığını iddia eden Belen, “Hükümet İmralı’daki çocuk katili ile müzakere edip, demokrasinin yol haritasını ondan alıp ülkeyi idare ediyor. Ülkenin güney doğusu kck’nın yönetimine teslim edilmiş vaziyettedir. Sizler milliyetçi, Türk toplumunu seven ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana olanlar 30 Mart’ta sandıkta irade beyanında bulunacaksınız. İnanıyorum ki 3 hilal iradeniz olacaktır. Hükümet yolsuzluk noktasında uluslararası camiada bile takdir toplamaya başladı. Başbakan bir memur çocuğu olarak hayata atıldığında ayağında ayakkabı yoktu. Şimdi ise dünyanın en zengin onuncu lideri haline geldi. 17 Aralık operasyonunda hükümetin canı yanmaya başlayınca dergah, fidan, çeteler diyip yıllardır kol kola girdikleri cemaati şeytanlıkla bölücülükle suçladılar. AK Parti Ergenekon soruşturmasında cemaate mensup oldukları tespit ettikleri savcı ve emniyet görevlilerinin arkasında durup altlarına zırhlı araçlar çekiyor. Ama iş kendilerine dönünce çete olmakla suçluyor. Bunların ne dedikleri belli değildir” dedi.

 

“SAHTE PEYGAMBER OLARAK SUÇLUYOR”

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan da ağlamaktan sorumlu bakan diye bahseden Belen, “Önceki gün Başbakan Almanya’da cemaate verdi veriştirdi. Ayrıca Fetullah Gülen’i sahte peygamber ve şeytanın ortağı olmakla suçladı. Bülent Arınç ise Bursa’da ağlama pozisyonunda cemaatin oyları kaçmasın diye onlar bizim kardeşimizdir demişti. Bütün bunlar son kullanma tarihi geçmiş AK Parti’nin siyaset çöplüğünde yerini almasını engellemeyecektir. İnşallah 30 Mart AK Parti’nin sonu olacaktır. 30 Mart seçimleri ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasında çok önemli bir seçimdir. İnşallah Veliköylü vatandaşlarımız 2009 seçimlerinde verdiğiniz emaneti, çalıp, başka yerlere götürenlerden geri alacaktır” diye konuştu.

 

“ATEŞ BACAYI SARMIŞTIR”

 

 

İkincisini gerçekleştirdikleri seçim irtibat bürosunun açılışında yaşanan heyecanının Veliköy’de devam etmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel ise “Her etkinliğimizde arkamızda hissettiğimiz bu ışık, 30 Mart’ta zafere giden yolda yolumuzu aydınlatmaktadır. Son günlerde yaşanan hadiselerde görüldüğü üzere iktidar partisi, milletin aldığı iradeyi milletin menfaatleri için değil, kendi iktidar gücü için kullanmakta ve bu yolda her türlü hile, baskı, tehdit ve ayrıştırma yollarını denemektedir. Artık bütün kepazelikler açığa çıkmıştır. Korkusu mantığının önüne geçmiş hükümet ve lideri, işi gücü bırakmış haber kanallarında çıkan altyazıları takip etmektedir. Ateş bacayı sarmıştır. Ne kadar engellemeye çalışırsanız çalışın, kimleri satın alırsanız alın, Türk milleti gerçeği görmüştür ve tercihini MHP’den yana kullanacaktır” dedi.

 

“TOPYEKÜN DEĞİŞİM ŞART”

 

Kendi bölgelerinde de aynı senaryoların yaşandığını kaydeden Önsel, “Gittikleri her yerde MHP üzerinden siyaset yürüten AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı, kendisini bırakmış Başbakan’a sahip çıkılmasını istemektedir. Ancak 30 Mart’tan sonra kendisine kim sahip çıkacaktır merak ediyorum. 10 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığı bir ilçede bugün sizlerinde şahit olduğu üzere hizmetleriyle değil, iki dönemdir yaptığı gibi Başbakanın gölgesinde seçim kampanyaları düzenlemektedir. Son beş yıldır Çerkezköy Belediyesi’ni ortaklaşa yönettikleri CHP yöneticileri ile el ele, kol kola poz veriyor. Kızılpınar’da belirttiğim gibi zihniyet ayındır. Değişim gereklidir ve top yekün değişim 30 Mart seçimlerinde yaşanacaktır” dedi.

 

VELİKÖY’Ü BU REZALETTEN KURTARACAĞIZ

 

Önsel, “Sözde daha çok hizmet alma adına MHP’den seçilen Veliköy Belediye Başkanı, beldesine sahip çıkmamış ve vaat ettiği hizmetleri gerçekleştirememiştir. Yapılmış olan hizmetlerinin çoğunun planlanması ve bütçe hazırlığı MHP döneminde yapıldı. Veliköy’ün sıkıntılarını her daim yaptığımız ziyaretler çerçevesinde gözlemliyoruz. Bunlar için proje ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Biz, Veliköy’ü kokuya boğan arıtma tesisine mutlaka bir çözüm getireceğiz. Kanser akan dereyi kapalı kanalla ıslah edip Veliköy’ü bu rezaletten kurtaracağız. Bir yandan Devlet Su İşleri dereyi ıslah etmeye çalışıyor. Ne hikmetse bir yandan da Belediye hafriyatla dereyi dolduruyor. Bu da yetmiyormuş gibi milyonlarca TL’ye mal olmuş stadyum da böylelikle hafriyat sahasının içersinde bırakılıyor. İnşallah biz yeni Stadyumun projemizi de mahallemizde inşa edeceğiz. Her mahalleye aileler için ücretsiz kreş yapacağız. Ev hanımlarımızı aile bütçelerine katkıda bulunmaları için Organize Sanayi Bölgesi ile ortaklaşa kurulacak birimle küçük de olsa üretimde bulunmalarını sağlayacağız” dedi.

 

“SİYAH CAMLARI İNDİRİYORUZ”

 

Görev kendilerine verildiği takdirde yaşanacak değişimi bir sene içinde bütün vatandaşların göreceğini kaydeden Önsel, “Saat altıdan sonra sokaklarına çıkılamayan Çerkezköy’ü, Kızılpınar’ı, Veliköy’ü düştüğü bu durumdan kurtaracağız. Bugün nasıl bir aradaysak yarın da el ele Çerkezköy’ü kent yapma yolunda çalışacağız. Sizlere şeref, namus sözü veriyorum. 31 Mart günü Belediye Binası’ndaki bütün kapıları söküp atıyoruz ve siyah camları indiriyoruz” dedi. Kızılpınar ve Veliköy’e hizmet verecek belediye hizmet binasını merkezi konuma inşa edeceklerini söyleyen Önsel, “Türkiye’de şeffaf belediyeciliğin simgesi olacak tamamen şeffaf belediye binamızı Çerkezköy’e kazandıracağız. Bugüne kadar sizlerin oylarına salip çıkıp, ihanet etmeyen hepsi birbirinden kıymetli meclis üyelerimize göstermiş oldukları dik duruştan ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından diğer partilerden MHP saflarına katılan üyelere MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, MHP Çerkezköy İlçe Teşkilat Başkanı Ali Tefon tarafından parti rozetleri takıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ