Karadeniz isim vermeden Mandalı'ya yüklendi

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz için dün saat 14.00'da Beyazsaray Düğün Salonu'nda Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

SİYASET 9.02.2014 18:22:00 0
Karadeniz isim vermeden Mandalı

ONLAR AVUÇLARINI YALASIN

 

Toplantı için Kapaklı’ya gelen AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Beyaz Saray Düğün Salonu’nda büyük bir ilgi ile karşılandı. Programın başlaması ile birlikte sahneye çıkan Mustafa Yel, Ömer Karadeniz ve partililerle birlikte seçim şarkısını söyledi. Kapaklı ve Karaağaç’ta kurucu olarak göreve başlayan AK Parti Belde eski başkanlarına plaketleri verilmesi ile devam eden programın açılış konuşmasını AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan gerçekleştirdi. Birilerinin aday açıklandıktan sonra partiden kopmaların yaşanacağını düşündüğünü söyleyen Orhan, “Onlar avuçlarını yalasın. Bizim dimdik ayakta duran 8 aday adayımız var. Biz büyük bir aileyiz. Kazanmaya en yakın partiyiz. Bunun başka alternatifi yok. Kapaklı AK Parti’nin olacak” diye konuştu. 

 

HALA ADAY ÇIKARAMADILAR

 

Ömer Karadeniz’in herkese hizmet edeceğini söyleyen Ali Osman Orhan, “Onun arkasında AK Parti Kapaklı teşkilatı var. Aksine müsaade etmeyiz. Biz adayımıza sonuna kadar güveniyoruz. AK Parti’yi iktidara getireceğiz. Kapaklı’yı AK belediyeye teslim edeceğiz. Kapaklı’ya değişim iyi gelecek. Kapaklı’da korku imparatorluğuna son vereceğiz” dedi. CHP’ye de göndermede bulunan Orhan, “Biz Tekirdağ’da öyle bir aday çıkardık ki rakiplerimiz halen aday bile çıkaramadı” dedi.

 

SEÇİMLERİ ALABİLECEK KADROLARA SAHİBİZ

 

Ali Osman Orhan’ın konuşmasının ardından partililere seçim sürecinde yapılan çalışmaların yeraldığı slayt gösterimi yapıldı. Aylardır yollarda olduklarını söyleyen AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel de gördükleri manzaranın kendilerini heyecanlandırdığını belirtti. Kapaklı’nın AK belediyecilik ile tanışacağından şüphesinin olmadığını söyleyen Yel, “Amacımız hedefi 12’den vurmak. Seçimleri alabilecek kadrolara sahibiz. Un, yağ, şeker var. Helvayı yapacak insanlar da var. Biz AK belediyeciliğin en güzel örneğini sunmak için yola çıktık. 11 yıl önce Türkiye’nin 1 gün sonrasını planlayamıyorduk. Şimdi ise 2071’i planlayan bir Türkiye’ye sahibiz. 2071’de dünya lideri olacak bir Türkiye’yi konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

GÜRÜLTÜ ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR

 

Mustafa Yel’in konuşmasının ardından konfeti yağmuru ve alkışlar eşliğinde kürsüye gelen AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz, konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da dilinden düşürmediği Sezai Karakoç'un "sürgün ülkeden, başkentler başkentine" şiirini okuyarak başladı. Hizmet yolunda istihdam edilmiş bir hizmetkar olduğunu söyleyen Karadeniz, “Ben kendimi bilirim, haddimi de bilirim. Dün neysem bugün de oyum, yarın da öyle kalacağım. Ben bir bölgenin ya da bir zümrenin adamı değilim, hiçbir zaman da olmayacağım. Tüm Kapaklı’nın hizmetkarıyım. Benim adaylığım açıklandıktan sonra birileri gürültü çıkarmaya çalıştı. Bu kişiler beni arayarak listenin neresinde yer alacaklarını sordu. Benden kesin cevap alamayınca sağda solda konuşmaya başladılar” dedi.

 

AYRIŞTIRMAYACAĞIZ, BİRLEŞTİRECEĞİZ

 

Seçilmesi halinde yapmayı planladığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Ömer Karadeniz, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi. Aktörleri değil senaryoyu değiştireceklerini belirten Karadeniz, “Kişileri değil belediyecilik zihniyetini değiştireceğiz. Temsilde adil olacağız. Hizmet eşit şekilde dağılacak. Ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Zorlaştırmayacağız kolaylaştıracağız. Kimsesizlerin kimsesi, sessiz yılların sesi olacağız” dedi. Seçilmesi halinde kesinlikle yapmayacaklarını da sıralayan Karadeniz, isim vermeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı eleştirdi. Karadeniz, “İnsan ayırmayacağız. Adam kayırmayacağız. İhaleye fesat karıştırmayacağız. Evrakta sahtecilik yapmayacağız. Kamu malına zarar vermeyeceğiz. Aynı ada içinde birine 3, birine 4, birine 5 kat imar izni vermeyeceğiz. Müteahhit ve işadamlarına şantaj yapmayacağız” diye konuştu.

 

MENDERES’İ ASTINIZ, ÖZAL’I ZEHİRLEDİNİZ

 

17 Aralık operasyonunun yolsuzluk operasyonu olmadığını belirterek konuşmasına devam eden AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz, “Adnan Menderes geldi. Türkiye gelişmeye başladı, Adnan mendere’i astılar. 1980’e kadar Türkiye 20 yılını kaybetti. 1983’te Turgut Özal Anavatan Partisi’ni kurdu. Türkiye Turgut Özal ile ticareti öğrendi. Özal’ı zehirlediler. Ondan sonra zayıf hükümetler ve koalisyonlar geldi. AK Parti ile Türkiye süper güç olmaya namzet bir güç olduğunu gösterdi. 17 Aralık operasyonun arkasında yatan gerekçe de budur. Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz. Erdoğan’ı size yedirmeyeceğiz” dedi.

 

DAHA CUMHURİYETÇİ, DAHA MİLLİYETÇİYİZ

 

CHP’yi eleştirerek konuşmasını sürdüren Ömer Karadeniz, “Yolsuzluk konusunda ciddiyseniz, Çorlu’da 13 yıl mahkumiyet alan başkanınıza bakın. Kapaklı’ya gelin ve adayınıza bakın” dedi. AK Parti olarak CHP’den daha cumhuriyetçi olduklarını söyleyen Ömer Karadeniz, “Tüm siyasi partilerden daha milliyetçiyiz” dedi. Programın sonunda Mustafa Yel, Ömer Karadeniz, partililer ve tüm aday adayları kürsüye çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Aday tanıtım toplantısında Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil, Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, ilçe yönetimleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ