Günay, "En az 3 bin oyla geliyoruz"

Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, yıllarca çatısı altında hizmet ettiği AK Parti'den istifa ederek, düzenlenen basın toplantısında Büyük Birlik Partisi'ne geçti.

SİYASET 9.02.2014 12:12:00 0
Günay,

YÜZDE 60 OY ALACAĞIZ

 

Basın toplantısında ilk konuşmayı BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz gerçekleştirdi. Seçim çalışmaları kapsamında 10 gündür Çerkezköy’de ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Faruk Korkmaz, yüzde 60 oy alarak Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nı kazanacaklarından emin olduğunu söyledi. Halktan müthiş bir teveccüh gördüğünü kaydeden Korkmaz, “Partimize büyük bir katılım var. Allah bize güvenen herkesten razı olsun. Biz Çerkezköylülerin kalbini fethettik” dedi.

 

30 MART AKŞAMI ZAFER BİZİM OLACAK

 

Seçimler kapsamında referanslarının Kızılpınar’da yapılan hizmetler olduğunu belirten Faruk Korkmaz, “Kızılpınar’da gerçekleştirdiğim ev ziyaretlerinde bacılarım Kızılpınar Belediyesi’nin kapanacak olmasından dolayı ağlıyor. Kendilerine, ‘Bu kardeşiniz, hizmetlerine bundan sonra Çerkezköy Belediye Başkanı olarak devam edecek, üzülmeyin’ diyorum. Kızılpınarlılar gibi, Veliköy halkı da etrafımızda kenetlendi. İnşallah 30 Mart akşamı zafer bizim olacak” diye konuştu.   

 

KIRILAN KALPLERİ ONARACAĞIZ

 

Bugüne dek kimsenin kalbini kırmadığını ifade eden BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz, “Kimsenin yüzüne kapımızı kapatmadık. Elimden geldiğince halkımın sorunlarını çözmeye gayret ettim. Böyle olmasaydı, bugün etrafımızda kimseler olmazdı. Bu hizmetleri Çerkezköy’de de yapacağımıza herkesin önünde söz veriyorum. Herkes derdine derman bulacak” dedi. 31 Mart sabahı itibariyle Çerkezköy’de herşeyin değişeceğini söyleyen Korkmaz, “Halkın kırılan kalplerini onaracağız” ifadelerini kullandı. Göreve seçilmeleri halinde her mahallede komisyonlar oluşturacaklarını ifade eden Faruk Korkmaz, “Sorunları yerinde çözeceğiz. Böylece vatandaşımızın belediyeye kadar gelmesine gerek kalmayacak” dedi.

 

ESKİŞEHİR’İ HİÇ Mİ GÖRMEDİNİZ?

 

Kızılpınar’da fakir insan kalmadığını ifade eden Faruk Korkmaz, “Kızılpınar adeta şantiyeye döndü. Yatırımcılar yarışa girdi” dedi. Çerkezköy’ün bütün eksiklerini tespit ettiklerini kaydeden Korkmaz, “Yapacağımız dere ıslah ve yürüyüş yolu projeleri ile Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’ü birleştireceğiz. Buradan 10 yıldır başkanlık yapan Ali Ertem’e ve ondan önce başkanlık yapanlara sesleniyorum. Eskişehir’i hiç mi görmediniz? Gezilere gittiğiniz Avrupa ülkelerindeki dereleri hiç mi görmüyorlar?” diye sordu.    

 

BABA PARASIYLA BÜYÜYEN BİRİSİ HİZMET EDEMEZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı seçilmesi halinde kesinlikle değişmeyeceğini ifade eden Faruk Korkmaz, “Müthiş projelerimiz var. Kadın sığınma evleri, gençlik merkezleri, dere ıslahları ve daha birçok proje ile halkımızın karşısına çıkacağız. Anlatacak çok hizmetlerimiz var” dedi. Asla ve asla kirli siyaset yapmayacaklarının altını çizen Korkmaz, “Milletimiz doğruyu görüyor, biz milletimize güveniyoruz” dedi. AK Parti’den BBP’ye geçtikten sonra çok rahatladığını belirten Korkmaz, “AK Parti’deyken bir şey konuşamıyorduk. ‘Halkın sesine kulak verin’ dedik, ‘sen muhalefet misin’ dediler. Sürekli baskı altındaydık” diye konuştu. AK Partililerin, ‘seçimi ya AK Parti ya da CHP kazanacak’ söylemleri ile AK Parti’ye verilmeyen oyların CHP’ye yarayacağı yönünde bir algı oluşturmaya çalıştığını söyleyen Korkmaz, “Biz rakip tanımıyoruz. Seçimlerde CHP’nin de AK Parti’nin de, MHP’nin de oylarını alacağız” dedi. Korkmaz, konuşmasının sonunda “El bebek, gül bebek, baba parasıyla büyüyen birisi hizmet edemez” diyerek, genç belediye başkan adaylarına göndermede bulundu.    

 

SEÇİM BBP İLE DİĞER PARTİLER ARASINDA GEÇECEK

 

BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan ise Faruk Korkmaz’ın aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmayı anımsatarak, “O gün seçimlerin BBP ile CHP arasında geçeceğini söylemiştik. Şimdi bu söylemimizi değiştiriyoruz. Seçim BBP ile diğer partiler arasında geçecek” dedi. Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay’ın partisinden istifa ederek BBP’ye katıldığını söyleyen Demircan, “Kendisine aramıza hoş geldin diyoruz” diye konuştu. Konuşmasında diğer Belediye Başkan Adayları’na başarılar dileyen Demircan, seçimlerin galibinin BBP olacağını ifade etti.    

 

3 BİN OYLA FARUK BAŞKAN’A GELİYORUZ

 

Çerkezköy Kızılpınar ve Veliköy’de yaşayan Vanlıları temsilen oluşturulan komisyonda kendisinin destekleneceği yönünde karar çıktığını kaydeden Ahmet Günay, “Kızılpınar Belediye Başkanımız Faruk Korkmaz’ın yanına ilk gittiği gün kendisine ne olursa olsun değişmeyeceğini söylediğini anımsatan Ahmet Günay, “İnsanlar komisyonda bizi seçti. AK Parti’deki bazı yöneticiler bize tepeden bakıyordu. Ben komisyonun kararını uygulamak zorundayım. Komisyon dışında görüştüğüm muhtarlar ve vatandaşlar da Faruk Korkmaz’a destek vermemi istedi. 3 bin oyla Faruk Başkan’a geliyoruz” dedi.

 

LİSTEYE 1’İNCİ SIRADAN GİRMEK İÇİN SÖZ ALDI

 

Yakın zaman içinde AK Parti’den en az bin 500 istifa olacağını iddia eden Günay, “Seyithan Beyi de getireceğiz ve birlikte çalışacağız. Buradan Ali beye seslenmek istiyorum. Ali Bey’in oyu neyse, Ahmet Günay’ın da oyu o kadardır. Bunu halkın karşısında sandıkta göreceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından AK Parti’den istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne geçen Ahmet Günay’a rozetini BBP İlçe Başkanı Turan Demircan taktı. Ahmet Günay, düzenlenen basın toplantısında, meclis üyeliği için 1’inci sıradan listeye girmek için de Turan Demircan ve Faruk Korkmaz’dan söz aldı. Partililer daha sonra Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

 

Ahmet KARDEŞ