Toprak, "Hükümet tarıma önem vermiyor"

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, seçim çalışmaları çerçevesinde Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak'ı ziyaret etti.

SİYASET 6.02.2014 19:31:00 0
Toprak,

ZİRAAT ODASINI ZİYARET ETTİ

 

Dün saat 13.30’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, “Ziraat Odası’na öncelikle bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Teşkilatı ile seçim çalışmaları çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Çerkezköy’de herkese ulaşmaya gayret ediyoruz. Oda başkanları olarak bizleri daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Çerkezköy’de gerçekten iyi bir süreç ve hava olduğunu biliyoruz. Yapacağımız davranışların ve söylemlerin nelere mal olacağını bilerek ona göre hareket ediyoruz. Çerkezköy’de sokağa çıktığın zaman esnafın yüzde 80’ini tanırsınız. Siyasetteyiz ve kırıcı olmamaya çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz açıklamalara da önem veriyoruz” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN SIKINTILARINI BİLİYORUZ

 

Çerkezköy’de doğduğunu ve yaşadığını belirten Önsel, “Bizim Çerkezköy’den başka gideceğimiz bir yer yok. Biz Çerkezköy’ü yönetmeye talibiz. Talip olduğumuz şehirde de yıllardır ikamet ediyoruz. Çerkezköy’ün sıkıntılarını yaşayarak biliyoruz. Sıkıntıları bilmemiz bizim avantajımızdır. Türkiye’nin 81 ilinden gelen insanlarımız Çerkezköy’de yaşamaktadır. Hepimiz bu memlekette kardeşçe yaşıyoruz. Nüfus ne kadar artarsa artsın yerel yönetimlerin amacı birlikteliği sağlamaktır. Sosyal belediyeciliği de bizim sağlayacağımızı düşünüyorum. Gerekli misyon ve vizyona sahip olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah Çerkezköy ve camiamız için hayırlısı olur” dedi.

 

“KAVGASIZ, GÜRÜLTÜSÜZ SİYASET İSTİYORUZ”

 

Ziyaretten dolayı Koray Önsel’e teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ise “Sivil toplum örgütleri olarak isteğimiz kavgasız gürültüsüz, kırıcı olmadan siyaset yapılmasıdır. Bunlar demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Bu dönemde siyaseti kırıcı olmadan yapmak çok önemlidir.  Çünkü 30 Mart’tan sonra birlik beraberlik içinde hayatımızı sürdüreceğiz.  Siyaset uzun maratondur. Kazanma azmi ile çalışıyorsunuz. Ama bir parti kazanacak. Kaybettim, ben artık yokum zihniyetini atmak lazım. Bazı adaylar seçim meydanında çıkıyor, seçimi kaybettikten sonra işinin gücünün başına geçip üç dört yıl siyaset arenasında görünmüyor. Sizler hayatınızı burada sürdürüyorsunuz. Kaybetseniz de halk ile iç içe olacağınızı düşünüyorum” dedi.

 

“HÜKÜMETTEN DESTEK BULAMIYORUZ”

 

Ziraat odası olarak bin 800 üyelerinin bulunduğunu kaydeden Toprak, “Bütün siyasi partilere mensup üyelerimiz bulunmaktadır. Onun için bizler sadece elimizden geldiğince sizleri dinleyip fikirlerinizi ortaklarımıza anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. İktidardan istediklerini bulamadıklarını kaydeden Toprak, “Hükümet tarım politikasına önem vermiyor. Ciddi tarım politikası uygulamamaktadır. Muhalefet ve ana muhalefet tarım üzerinde aktif fikirler üretip çiftçilerin önüne bir şey sunmuyor. Maalesef gemilere, yatlara mazot çıktı, çiftçimize çıkmadı. Muhalefetten bekliyoruz. Çifti için üretsin” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bütün herkese aynı mesafede davranacağını kaydeden Önsel, “Bizim partimizin programında çiftçisinden taksicisine, esnafından, iş adamında, en yukarıdakinden en aşağıdakine kadar herkesle ilgili programlar mevcuttur. Kaynak yaratılırken sadece vaat değil nereden kaynak getirilip temin edileceğini de açıklayacağız” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ