Ertem, "Siz istediniz biz yaptık"

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 11.15'te Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Derneği Başkanı Fikret Tanyeri

GÜNDEM 5.02.2014 16:32:00 0
Ertem,

HERKESİN BİR GÖREV ALANI VAR

 

5’inci kez göreve geldikten sonra oda olarak ilk ziyaretini Çerkezköy Belediyesi’ne yaptığını söyleyen Yaşar Kuş, 3’üncü kez AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Ali Ertem’e de yerel seçimlerde başarılar diledi. Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Herkesin bir görev alanı var. Ortaklaşa çalışma yapmamız gereken noktalar var. Başkanlığım boyunca şoför esnafının sorunlarının çözümü noktasında hep yardımcı olmaya çalıştım. Bugüne kadar ne yaptıysak sizden gelen talepler üzerine yaptık. Çerkezköy’de taksi şoförleri ile ilgili düzenleme yoktu. Biz belediye olarak kimseyi mağdur etmeyecek şekilde düzenleme yaptık. Taşıyıcılık yapan diğer araçlarla ilgili düzenlemeler yaptık. Sizler bizim vatandaşımızsınız. Herkesin sorunlarıyla nasıl ilgileniyorsak sizin sorunlarınızla da öyle ilgileniyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

J PLAKALI ARAÇLARIN PERSONEL TAŞIMACILIĞI YAPMASINA KARŞIYIM

 

Görev yaptığı süre boyunca şoför esnafının lehine, onlardan gelen talepler doğrultusunda çalışma yaptıklarının altını çizen Ali Ertem, “Şoför esnafımızdan bazıları bu çalışmalardan memnun olmayabilir. Aksaklıklar varsa onları gidermeye çalıştık. Önemli olan iyi niyetle bir şeyler yapmaya gayret göstermektir. J plakalı araçların personel taşımacılığı yapmasına karşıyım. Fakat Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın isteği üzerine biz buna izin verdik. Siz istediniz, biz yaptık. Bu izin süresinin 3.5 ay olması söz konusu değil. İzinler 1 yıllıktır. J plakalı araçlar başta konuşulduğu gibi 3,5 aylığına değil, tüm yıl personel taşıyıcılığına girdi. Böyle olunca da personel taşıyıcılığı yapan şoför esnafı mağdur oldu. Şimdi bunun düzeltilmesini istiyorsunuz. Biz bunu düzeltiriz” açıklamalarında bulundu. 

 

İYİ NİYETİMİZ SUİSTİMAL EDİLDİ

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar ise “Daha önce öğrenci servis araçları sahiplerinin, 3.5 aylık yaz tatili sürecinde para kazanabilmeleri için böyle bir istekte bulunmuştuk. Ama bu arkadaşlarımız iyi niyetimizi suistimal etti. Nasıl olsa benim elimde öğrenci taşımacılığı var diyerek servis taşımacılığını daha ucuza yapmaya başladı. Bu da haksız rekabete neden oldu. Personel taşımacılığı yapan şoför esnafının başka yapabileceği bir şey yok. Bu nedenle en kısa sürede bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ