Karadeniz, "Müteahhitlerin önünü açacağız"

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, seçim çalışmaları kapsamında Aksu Cafe'de düzenlenen kahvaltı etkinliğinde ilçede faaliyet gösteren emlakçı ve müteahhitlerle bir araya geldi.

SİYASET 5.02.2014 13:57:00 0
Karadeniz,

İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ HALİNE GELDİ

 

Kahvaltı programında AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Belediye Başkan Aday Adayları Akın Yılmaz, İrfan Demir, Ercan Üçel ve Şakir Demirel, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Hasan Acar, AK Parti Kızılpınar Beldiye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses ile emlakçılar ve müteahhitler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz, Cumhuriyet tarihinde yapılan çalışmalarla, AK Parti döneminde yapılan çalışmaların kıyaslanamayacağını ifade etti. Kendisini AK Parti döneminin bir ürünü olarak gördüğünü söyleyen Ömer Karadeniz, “AK Parti döneminden önce hepimiz küçük esnaftık. AK Parti ile birlikte işlerimiz de büyüdü. İnşaat sektörü tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı’da da ekonominin lokomotifi haline geldi. Bugün ilçemizde inşaat ve emlak sektörünü alıp bir kenara koyarsanız, ekonomi adına geriye bir şey kalmaz” dedi. Kendisinin de bir müteahhit olduğuna dikkat çeken Karadeniz, “Sektörün sorunlarını çok iyi biliyorum. Yapacağımız çalışmalarla müteahhitlerin önünü açacağız” diye konuştu. 

 

MENDERES VE ÖZAL’DAN SONRA SIRA BAŞBAKANIMIZDA

 

Kapaklı’da insanların bugüne kadar mütereddit bir şekilde yaşadığını ifade eden Ömer Karadeniz, “İktidarın ne demek olduğunu bu dönem AK Parti ile birlikte göreceksiniz. Bizim yanmımızda olanlara kimse zarar veremeyecek. Yönetmek, hizmet etmek bizim işimizdir. Bizler Başbakanımızın birer temsilcileri olarak sizlere hizmet etmeye talibiz” dedi. 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye’nin kader seçimi olduğuna dikkat çeken Karadeniz, “Rahmetli Menderes 1946’da Demokrat Parti’yi kurdu ve 1950’de iktidar oldu. Ülke kalkınmaya başladı. Köylü zenginleşmeye başladı. Yalnız ABD ile değil diğer ülkelerle de ticari ilişkiler kurulmaya başladı. Fakat o dönemki zihniyet köylüyü meclise sokmak istemiyordu. Birilerinin menfaatleri kesilmeye başlayınca Menderes’i astılar. Menderes’ten sonra 1960-1980 yılları arasında ülkenin başına zayıf iktidarlar geldi. 1983’te rahmetli Turgut Özal Anavatan Partisi ile iktidara geldi. Üç önemli önceliği vardı. Din ve Vicdan Hürriyeti, Fikir Hürriyeti ve Teşebbüs Hürriyeti. Sonunda onu da zehirlediler. Şimdi sırada Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bu kez türlü oyunlarla onu yok etmeye çalışıyorlar” dedi.    

 

BAŞBAKANIMIZ BİZDEN KAPAKLI’YI İSTİYOR

 

17 Aralık operasyonunun söylendiği gibi yolsuzlukoperasyonu değil, Türkiye’nin geleceğini karartma operasyonu olduğunu kaydeden Ömer Karadeniz, “Çünkü bir ülkede huzur ve güveni bozmanın yolu, siyasi düzeni bozmaktan geçer. Hepimiz bu geminin içinde yol alıyoruz. Bu tür oyunlara gelmemeiz gerekiyor” dedi. AK Parti’den aday adaylığını açıklayan diğer isimlerin de Belediye Başkanlığı görevini yapabilecek kapasitede olduğuna dikkat çeken Karadeniz, “Arkadaşlarımın hiçbiri benden geri değildir. Biz bu seçimi birlikte kazanacağız. Partimiz ve Başbakanımız bizden Kapaklı’yı istiyor” dedi.   

 

DAHA NE YAPMAM LAZIM

 

AK Parti Genel Başkanı REcep Tayyip Erdoğan için ‘O muhtar bile olamaz’ şeklindeki söylemleri anımsatan Ömer Karadeniz, “Bir ülkenin Başbakanı için bunlar söylenebiliyorsa, şahsım adına da bazı şeylerin söylenmesi gayet doğaldır. Birileri benim Kapaklılı olmadığımı söylüyor. Yıllar önce Kapaklı’ya taşındım. Burada evlendim. Çocuklarım burada dünyaya geldi. Ekmeğimi burada kazandım. Benim Kapaklılı olmam için daha ne yapmam lazım?” diye sordu. 30 Mart seçimlerinin, ülkenin gelecek meselesi olduğunu söyleyen Karadeniz, “Sizlerin sağduyusuna güveniyorum” dedi.

 

EN BÜYÜK PROJEMİZ ALTYAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMAK OLACAK

 

Ömer Karadeniz’in konuşmasının ardından emlakçı ve müteahhitlerin sorunları dinlendi. Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Hüseyin Akın, ilçede neredeyse tüm dükkanların camında satılık dükkan, ev ve arazi ilanı olduğunu belirterek, “Emlakçı arkadaşlarımız bu konuda mağduriyet yaşıyor. Başkan seçilirseniz bu konuyla ilgili ne gibi bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz?” diye sordu. Ceylan Yanar ise AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz’in seçilmesi halinde yapmayı planladığı en önemli projelerden örnek vermesini istedi. Emlak sektörü ile ilgili ilçede bir dağınıklık olduğunu söyleyen Öemr Karadeniz, “Konuyla ilgili detaylı bir çalışma yapmak gerekiyor. Ondan sonra neler yapılabileceğine dair açıklama yapmak daha doğru olur” dedi. İlçenin en önemli sorununun altyapı sorunu olduğunu belirten Karadeniz, “En büyük projemiz altyapı çalışmalarını tamamlamak olacaktır. Bunun dışında bir hastane projemiz var. Kapalı Pazar Yeri projemiz var. Kapaklı’da son 10 yılda mevcut belediye binası dışında yapılmış bir bina yok” dedi.

 

MÜTEAAHİTLER, MÜTEAHHİTLERE DESTEK OLACAĞINA KÖSTEK OLDU

 

İlçede faaliyet yapan müteaahitlerden Birsen Bulut ise “Kapaklı bundan 10 yıl önce köy görünümündeydi. Kapaklı’nın bugünlere gelmesinde mevcut Başkan İrfan Mandalı ve müteahhitlerin büyük emekleri var. Meclis’te müteahhitlerimiz de var. Fakat müteaahitler, müteahhitlere destek olacağına köstek oldu. Beniö düşümcem herkes kendi işini yapsın. Siyaseti siyasetçi yapsın. Siyaseti bu işi yapmaya vakti olan insan yapsın” dedi. Mecliste her kesimin temsil edilmesi gerektiğini söyleyen Karadeniz ise “Birileri biz mecliste eyr almak istemiyoruz derse yapacak bir şey yok. Herkes mecliste temsil edilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ