Yüksekokulun kaba inşaatı bitti

Veliköy Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00'da Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 4.02.2014 17:25:00 0
Yüksekokulun kaba inşaatı bitti

MECLİS BİR EKSİKLE TOPLANDI

 

Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in başkanlık ettiği toplantıya Adem Yıldırım dışında tüm meclis üyeleri katıldı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce “Öksüzce Çiftçik Evleri’nde su ihtiyacının giderilmesi için su deposu alanı yapılması” talebinine ilişkin dilekçenin gündeme eklenmesi konusu görüşüldü. İlgili dilekçe oy birliği ile gündem maddelerine eklendi. Saygı duruşunda bulunulmasının bir önceki meclis karar özeti okundu. Toplantının ilk gündem maddesinde plan itirazları görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Belindir, “Yalıboyu OSB planları Çerkezköy Belediyesi tarafından onaylandı. Askı süresi devam ediyor. Askı süresi dolmadığından itirazları gündeme almayacağız. İtirazları bir sonraki meclis toplantısında değerlendireceğiz” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından itirazların bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

SEÇİMLERE KADAR VATANDAŞLARIMIZA YENİ TAPULARINI TESLİM EDECEĞİZ

 

Toplantıda daha sonra “Veliköy Öksüzce Çiftçi Evlerindeki parsellerin su ihtiyacını gidermek için su deposu alanı yapılması” talebi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Hanifi Belindir, “Bahse konu yerde su deposu için 2 sene önce bir alan belirlemiştik. Bu alana kadar elektriği de götürdük. Fakat su kuyusu açma işini gerçekleştiremedik. Vatandaş şimdi burada su deposu yapılmasını istiyor” dedi. Başkan Belindir ilgili gündem maddesinin İmar Komisyonu’nda detaylı bir şekilde görüşülmesini talep etti. Gündem maddesinin İmar Komisyonu’na havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantının sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Hanifi Belindir tarafından, beldede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Beylikçayırı ile ilgili eksiklerin giderildiğini belirten Hanifi Belindir, “Konu, Çerkezköy Belediyesi encümeninden de geçti. Bu hafta dosya tapuya teslim edilecek. Yeni tapularımızı alacağız. Meşelik Mevkii ile ilgili de düzeltme isteniyor. Kadastroda daha 15 günlük işi var. Hedefimiz seçimlere kadar vatandaşlarımıza yeni tapularını teslim etmek” dedi.

 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA SÖYLEŞİLER YAPTIK

 

Veliköy Belediyesi’nin çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Hanifi Belindir, çalışmaları bitirmeye çalıştıklarını kaydetti. Yüksekokulun kaba inşaatının bittiğini söyleyen Belindir, “Veliköy’ün nasıl kurulduğu hakkında bir kitap hazırladık. Veliköy’ün yapısı ile ilgili bilgiler verdik. Muhtarlarımızı anlattık. Eski belediye başkanlarımızla söyleşiler yaptık. Kendi dönemimizin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdik. Bu kitabı vatandaşlarımıza da dağıtacağız” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ