"Hizmeti vatandaşın ayağına getirmek istiyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Filiz Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'i ziyaret ederek Çerkezköy'de açmak istedikleri sosyal hizmet merkezi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

GÜNDEM 4.02.2014 17:21:00 0

YERİNDE ÇÖZMEK İSTEDİK

 

Dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Filiz Çerkezköy’e Sosyal Hizmetler Merkezi açmak istediklerini kaydederek, “Yer bakmak ve sizden destek almak için ziyaret gerçekleştirdik. Bizlere 150 metrekarelik bir alan içinde 8 odası olan bir yer lazım. Engellilerin ve dezavantajlı grupların ulaşabilmesi için zemin veya zemin üstü olması gerekiyor. Kiralama yöntemi ile hazır bir bina arıyoruz. Bakanlığımızın desteği ile var olan bir binayı da dönüştürebiliriz. Vatandaşlarımız bu hizmetlerden yararlanmak için Tekirdağ’a geliyorlar ve müracaatlarını ise burada yapıyorlar. Ama bizler de buraya bir merkez kazandırarak hizmeti ayaklarına getirmek istiyoruz. Bu hizmeti yerinde çözelim istedik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak nüfusun yoğun ve göçün fazla olduğu yerlerde bu sorunu çözmek istedik” dedi.

 

“BU BİNAYA İHTİYAÇ VAR”

 

Çerkezköy’e verilen önemden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Filiz’e teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Talep ettiğiniz şekilde bir yerimiz yok. Çerkezköy’ün böyle bir merkeze de gerçekten ihtiyacı var. Bize bir süre verirseniz sizin talebinize karşılık verebiliriz. Çerkezköy’de keşke mevcut bir binamız olsa. Sizlere bir arsa tahsis edip ilelebet kullanacağız yer de yapabiliriz. Bir an önce faaliyete sokabileceğiniz bir yer de bulabiliriz. Çerkezköy artık her türlü hizmeti istiyor” diye konuştu. Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Filiz ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Çerkezköy’e yapılması planlanan sosyal hizmet merkezi ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ