TEKMER hazırlıkları sürüyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) arasında Teknoloji Geliştirme Merkezi Protokolü (TEKMER) oluşturuldu.

GÜNDEM 4.02.2014 17:04:00 0
TEKMER hazırlıkları sürüyor

KURUMLARIN TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

 

KOSGEB koordinasyonu altında üniversiteleri ve KOBİ’leri bir araya getirme amacıyla oluşturulan TEKMER arasına Kırklareli Üniversitesi de katılacak. Merkezin kuruluşunda işbirliği halinde bulunan kurumların temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda taslak protokol görüşüldü. Toplantıya Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, KOSGEB Kırklareli İl Temsilciliği Müdürü Hasan Tarık Altuntaş, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ahmet Büyükbüce, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay, Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahtiyar Dursun, Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Seda Akın Gürdal ve Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şenay Çekiç’in katıldı.

 

YÜKÜMLÜLÜKLER ANLATILDI

 

Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahtiyar Dursun'un taslak protokol hakkındaki sunumu ile başlayan toplantıda TEKMER’in taraflarını oluşturan kurumların oluşumdaki yükümlülüklerinden bahsedildi. Sunumun ardından protokol maddeleri üzerinde yapılan görüşmelere geçildi ve tüm maddeler üzerinde uzlaşmaya varılmasıyla nihai protokol metni ortaya çıkarıldı. Toplantı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın, başta sürecin sorumlusu olan Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür olmak üzere TEKMER’in kurulmasında emeği geçen tüm taraflara ve ekibine teşekkür etmesinin ardından toplantı sona erdi. Protokolün imzalanmasının ve TEKMER’in faal hale gelmesi için gereken çalışmaların en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.

 

Haber / Menşure KARDEŞ