Belediye'den bol keseden yardım

Karaağaç Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00'da Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 4.02.2014 16:57:00 0
Belediye

FUTBOLCULARIN YEMEK VE YOL MASRAFLARINI BELEDİYE KARŞILAYACAK

 

Karaağaç Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında dün yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya mazeret bildiren Şahin Salgar ve Yılmaz Mert katılmadı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündemin tek maddesi olan yardım dilekçelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk yardım dilekçesinde Karaağaç Spor Kulübü’nün 2. Amatör Küme’de mücadele edeceği, ekonomik geliri olmadığından dolayı iç saha ve dış saha maçlarına gidebilmek için futbolcular ile taraftarları taşımak üzere araç tahsis edilmesi, maç öncesi kahvaltı ile sonrasında yemeğin belediye tarafından karşılanması talebi görüşüldü. İlgili yardım dilekçesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

BELEDİYE’DEN CAMİYE 31 BİN TL YARDIM

 

Yapımı devam eden Karaağaç Mehmet Akif Ersoy Camii’nin iç ve dış sıvası için 600 adet çimento ve 2 ton 14’lük demir ihtiyacının da Belediye tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Karaağaç Hicret Camii’nin elektrik borçlarının belediye tarafından karşılanması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, “Daha önce Belediye olarak camimize 6 bin TL vermiştik. Meclis olarak elektrik borcunun kapanması için 6 bin TL’nin üzerine 25 bin TL vererek borcunuzu kapatabilirsiniz” dedi. Hicret Camii’nin yardım talebi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

YARDIM TALEPLERİNE KABUL OYU ÇIKTI

 

Toplantı, Karaağaç Fatih Mahallesi’nde bulunan İmam Ali Camii’nin inşaatının demir ve beton ihtiyacı kapsamındaki yardım talebinin görüşülmesi ile devam etti. Camiye ihtiyaçlarını karşılamak için 10 bin TL’lik yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Ortaokulu’nda sosyal aktivite anlamında açılması planlanan Tekvando ve Atletizm branşları için öğrencilere kıyafet ve malzeme yardımı talebi görüşüldü. Okula 5 bin TL’lik malzeme ve kıyafet yardımı yapılmasına ilişkin dilekçe de oy birliği ile kabul edildi.

 

BİRLİKTE YAŞIYORSAK, BİRLİKTE YÖNETELİM

 

Meclis toplantısının tamamlanmasının ardından Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel meclis üyelerine açıklamalarda bulundu. Siyasete, 2009 yerel seçimlerinde Karaağaç’tan Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak başladığını anımsatan Yücel, “Seçimleri kazanarak Belediye Başkanı oldum. Bu zamana kadar geldik. Büyükşehir kapsamında civar köylerle birlikte Karaağaç da Kapaklı’ya bağlandı. Büyük Kapaklı projesi kapsamında yeniden MHP’den 2014 yerel seçimlerinde Kapaklı Belediye Başkan Adayı olarak seçim maratonunda yerimizi aldık. Kapaklı’da şeffaf, adil ve modern bir yönetim için göreve talip olduk. Burada ‘birlikte yaşıyorsak, birlikte yönetelim’ sloganımızla yaşanabilir bir Kapaklı için uzman, aktif ve inanan ekiplerle yola çıkıp büyük Kapaklı’yı beraber inşa etmek istiyoruz” dedi.

 

KAPAKLI’YA PROJELERLE DEĞER KATIN

 

Yücel, “Bu misyonda Kapaklı için fayda sağlayacak, projeler üretecek, vatandaşlarımızı, siyasi görüşü ne olursa olsun ayırt etmeden Kapaklı için Kapaklı Belediye meclisinde görmek istiyoruz. Büyüyen ve metropolleşen Kapaklı’da her bölgeden vatandaşlarımız için örf ve adetlerini yaşatacak ayırmadan, ayrıştırmadan, büyük Kapaklı olmak amacıyla belediye meclis üyesi aday adayı olarak Kapaklı’yı yönetecek birimlerde beraber çalışmak için MHP kadrolarına davet ediyoruz. Doğduğun yer değil, doyduğun yer mantığı ile biz büyük Kapaklıyız. Gelin siz de büyüyen ve gelişen büyük Kapaklı’ya projelerinizle değer katın” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ